Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
tekstil firmalarına müşterileri tarafından yapılan auditler hakkında bilgisi olan var mı ?
nelere dikkat edilir, denetim öncesi ne gibi hazırlıklar yapmamız gerekir gibi.
tekstil firmalarına müşterileri tarafından yapılan auditler hakkında bilgisi olan var mı ?
nelere dikkat edilir, denetim öncesi ne gibi hazırlıklar yapmamız gerekir gibi.
Bu tarz denetimler 2türlüdür.1-Etik denetim 2-Teknik denetim.Sanırım size ilkdefa geliyorlar onun için Etik denetimdir.
Kısaca
Maaş ödemelerinize çalışanların giriş çıkış kayıtlarına fazla mesaiye bu mesailerin doğru hesaplanıp hesaplanmadığını yıllık izinlerin kullanılıp kullanılmadığına tüm bu evrakların kayıt altına alınıp alınmadığına ay sonu personele ücret pusulası verilip verilmediğine sağlık muayenelerinin yapılıp yapılmadığına özlük dosyalarının bulunup bulunmadığına bakılır.Ayrıca yangın tüpleri acil ve yangın çıkış kapılarının bulunup bulunmadığına bunlarla ilgili prosedürlerin tam olup olmadığına firmada varsa asansör komprser caraskal forkliftlerin üç ayda bir makina muhendisliği odasında onaylı bir personel tarafından fenni muayeneleri gerçekleştirilmiş mi yangın eğitimi ve tatbikatı yapılıp tutanaklarla tespit edilmiş mi tahliye eğitimi yapılmışmı personele sağlık güvenlik eğitimi verilmiş mi topraklama testi yapılmış mı içme suyu analizleri varmı yemekhane çay ocağında çalışanların portör muayenleri varmı yerler yangın çıkış larını gösterir çizgiler varmı aynı şekilde duvarlarda çıkışları gösterir güvenlik işaretler varmı bunlar başlangıç için yeterli sanırım firmanın yaptığı işe göre değişiklilik gösterecek başka şeyler olabilir.Bunlar ilk aklıma gelenler tabi frimanın 50 nin altında yada üstünde çalışanın olup olmamasıda önemli.Bünyede doktor bulundurmak gibi sağlık güvenlik kurulu oluşturmak gibi.
Kurumsal Sosyal Sorumluluk Sorumlusu
Cemal Muhammed Dönmez