Av&SMMM Tarife Karşılaştırması.!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan prof67
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

prof67

Katkı Sunan Üye
Arkadaşlar yorumlarınızı bekliyorum.
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
yeni yayınlanan avukatlık ücret tarifesi mali müşavirlerin tarifesi
Ana Sözleşme Hazırlama 900tl (kuruluş) 525tl
Şekil Değiştirme ve Birleşme 900tl 510tl
Kira sözleşmesi ve benzeri hazırlama 300tl ?(para alan varmı?)
Büroda sözlü danışma 155tl 130tl
gidilen yerde sözlü danışma 300tl 190tl
---------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Ynt: Av&Smmm Tarife Karşılaştırması.!

Sözlü danışmalara ve gidilen yerde ki danışmalara da para almıyoruz...

Bir nevi topluma faydamız dokunsun diye yapıyoruz.

Ama aynı iş için farklı bedeller olması gerçekten enteresan...

Ynt: Av&Smmm Tarife Karşılaştırması.!

bedel alıp almamaktan ziyade tarife arası uçurumlar anlamsız. özellikle ana sözleşme hazırlama,Şekil Değiştirme ve Birleşme işlemleri bizim işimiz olmasına rağmen avukatların tarifesinde daha pahalı.

Ynt: Av&SMMM Tarife Karşılaştırması.!

Ona bakarsanız mecburiyetten aş ler her ay (yeni tarifeye göre) hiç bir işleri olmasada 935 TL bayılmak zorunda.

bizim bir yapı kooperatifi var.. Üye sayısı TTK'ya göre belli bir sayıyı aşınca bilindiği gibi avukat bulundurmak zorunluluğu var, aynı şekilde diğer sermaye şirketlerindede..

Ancak bu avukat her ay hiç bir iş yapmasa bile, banka kanalıyla 920.-TL avukatlık ücretini alıyor. Hiç bir fonksiyonu yok, ne bir gördüğü kooperatif lehine yada aleyhine dava var nede bir sözleşme örneğinin yasaya uygunluğunun kontrolü.. tek fonksiyonu yani bulunma sebebi; üye sayısının 314 kişi olması ve bu nedenlede kooperatifin avukat bulundurmak zorunluluğu.. 920.-TL nin karşılığı bu.

onun için bu rakamlara gülüp geçiyorum ben.

Meclistedeki Av&SMMM kıyasına bakın, sebebi anlarsınız.

neden avukatların tarifesi aralık ilk haftası yayınlanır de bizim tarife ocakta bunuda anmadım?
mükelleften sözlü danışma ücreti alsak adamlar kaçarlar ama avukata tıpış tıpış öderler ..

bence kooperatiflere ,derneklere ,kamu kurumların muhasebe böümlerine ,odalara ,bankalara belgeli müli müşavirlerin bulundurma zorunluluğu getirmeleri gerekmektedir.

seneye hukuk fakültesine başlıyorum artık sözleşmeleri avukat olarak hazırlıcam :))