Avans İadesi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan muh1111
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

muh1111

Katkı Sunan Üye
benim sorum 2008 nisan ayında bankaya avans olarak yatan belli miktar para ile ilgili. bu tutar bankaya yatarken belli bir işin avans ödemesi olarak yatırılmıştı. ancak 2009 temmuz ayına gelindiğinde işveren bu işi yaptırmaktan vazgeçti. şimdi o tutarı iade etmek istiyoruz. vade farkı faturası kestirsem firmaya faiziyle birlikte tekrar geri ödesem olabilir mi ? ne yapmamız gerekiyor. yardımlarınızı bekliyorum. teşekkürler...

Ynt: Avans İadesi

İki taraf arasında bu tarz işlerde mutlaka sözleşme olmalıdır.Ancak olmasa bile karşı tarafla anlaşma sağlıyorsanız önce faturanızı kesip gönderin ve arada kalan cari bakiyeyi hesaplarına havale yapın.

sayın sercan
faturası kesilip gönderilebilecek bir iş değil hizmet teslimi işi. hizmet gerçekleşmeden ft. kesmek uygun olmaz. ancak şimdi iş iptal ve mizanda o tutar avanslarda duruyor. şimdi düzeltme için ne yapılmalı acaba...

Muh111
Karşı taraftan parayı aldınız ve karşı taraf daha sonra vazgeçti ise siz vade farklı kesmelisiniz ki aradaki farkı ödeyiniz.durum farklı ise işleyizde değişir.

sonuçta sözleşmesiz alınan bir para ve şimdi iadesini yapmak istiyoruz. ve aldığımız bu tutar yüksek bir rakam ve faiziyle birlikte geri ödeyeceğiz. çünkü hizmeti gerçekleştirmedik. bu nedenle onların bize ödeyeceğimiz faiz tutarı kadar fark ft. kesmesi gerekir diye düşünüyorum.

Anlaşılmayan konuda bu işte.Size parayı gönderiyor ve sonradan vazgeçiyorsa bu karşı tarafın kusurudur ve sizin paradan kesinti yapıp gerisini ödemek için fatura kesmeniz gerekmektedir.Yok kusur bizde diyorsanız karşı taraf bi süre paralarını kendi hesabınızda tuttuğunuz ve hizmeti kendilerine vermediğiniz için size fatura keser ve faizi ile birlikte parasını talep eder...

tam da olay bu zaten hizmeti yapamadık ve avans iadesi yapmak istiyoruz. ama faizi nasıl hesaplayacağız. bize ne kadarlık ft. kesecekler. bunu bu şekilde kapatabilirmiyiz sorum zaten buydu?

sayın sercan
firma zaten faiz ödemeye razı. inkar ettiğimiz bir durum yok. anlatamıyorum galiba. firma avansı iade etmek istiyor faizini de ödemek istiyor. bunda sorun yok. bunu nasıl yapacakları konusunda benden destek istiyorlar. bu durumun vergisel anlamda bir sakıncası olup olmadığını soruyorlar. faiz faturasını neye göre kestirmem gerektiği ve kdv olup olmayacağını soruyorum. faiz öderiz ödemeyiz demiyorum.

Öyleyse a.n.t/36000 formülü ile hesaplama yapacaksınız.faiz oranını 19 yani 12/06/2009 tarihinde açıklanan oranı dikkate alarak hesaplama yapacaksınız.hesapladığınız tutar üzerindende %18 kdv hesaplayacaksınız.