Avanslardamı Bankadan Yatacak?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan trmersin
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

trmersin

Katkı Sunan Üye
01.01.2009 dan itibaren yeni sgk yasasına göre, maaşların bankadan ödenmesi lazım. Ancak dönem içinde bazen personele acilen maaş avansı verilmesi gerekiyor. Bazen öyle oluyorki bu avansı bankadan gönderemiyorsunuz (hafta sonu yada akşam veya acil durumlarda). Yeni yasaya göre bu mümkünmüdür. Yoksa avansıdamı muhakkak ne olursa olsun bankadan göndermek gerekir. Teşekkürler.

Ynt: Avanslardamı Bankadan Yatacak?

Mutlaka bankadan ödemeniz gerekiyor..

Sizin de bildiğiniz, ücret niteliğindeki ödemelerin banka aracılığıyla yapılmasını zorunlu tutan genelgede yazıyor.

Genelgede ücret,prim tazminat ve bu gibi istihkaklardan bahsediyor.
istihkakın kelime anlamı hak edilmiş , hak edilen manasındadır. . Avans ise bir istihkak değildir. ileride hak edilecek olan ödemeye mahsuben yapıl bir ödemedir ..

AyAşAr ' Alıntı:
Genelgede ücret,prim tazminat ve bu gibi istihkaklardan bahsediyor.
istihkakın kelime anlamı hak edilmiş , hak edilen manasındadır. . Avans ise bir istihkak değildir. ileride hak edilecek olan ödemeye mahsuben yapıl bir ödemedir ..

O zaman siz maaş ödemelerinin tamamını avans verilmiş gibi gösterin. Böylece bankadan yatırma zorunluluğunu aşmış olursunuz. Ama belki işinize yarar;

İş Kanununa tabi olarak çalışan işçiye yapılan ödemeler

MADDE 10 ? (1) İşyerleri ve işletmelerinde İş Kanunu hükümlerinin uygulandığı işverenler ile üçüncü kişiler, Türkiye genelinde çalıştırdıkları işçi sayısının en az 10 olması hâlinde, çalıştırdıkları işçiye o ay içinde yapacakları her türlü ödemenin kanunî kesintiler düşüldükten sonra kalan net tutarını, bankalar aracılığıyla ödemekle yükümlüdürler.

Herkese yardımlarından dolayı teşekkür ederim

işten çıkışlarda imzalama sorunun nasıl hallettiniz bankadan alacak o anda aldım diye imza atmıyor bazı işçilerde

Ben imza attırıyorum ibranamesine falan. Eğer işçi talep ederse ibranamesinin altına not düştürüyorum " ...... TL banka hesabıma yatacaktır" diye...