Ayakkabı İmalatında Kdv Tevkifatı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan Serpil YAVUZ
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
S

Serpil YAVUZ

Ziyaretçi
1-Ayakkabı imalatında kdv tevkifatı varmıdır?
Bildiğim kadarıyla, Ham Post ve Deri Teslimlerinde KDV Tevkifat Uygulaması vardır.Yani mükellef,ayakkabı imalatı için deri alırsa,deriyi satan firma tevkifatlı fatura düzenleyecek.Ayakkabıyı imal edip satan firma tevkifat uygularmı?
Ayrıca yine kafamı karıştıran diğer bir konu:
107.nolu tebliğ (4.1.2008 RG Yayın tarihi)
2. Pamuk, Tiftik, Yün ve Yapağı ile Ham Post ve Deri Teslimlerinde KDV Tevkifat Uygulaması
Mal ve hizmetlere uygulanacak KDV oranlarını belirleyen 2007/13033 sayılı Bakanlar Kurulu Kararı eki (II) sayılı listenin (B) bölümünün 1 ve 2 nci sıraları kapsamına giren ürünlerin tesliminde, bu Tebliğin yayımını izleyen günden itibaren geçerli olmak üzere, (1/2) oranında KDV tevkifatı uygulanması uygun görülmüştür.

bu tebliğin yayınlanmasından sonra,ayakkabı imalatında bulunan mükellefe,kestiği faturalarda 1/2 tevkifat uygulanmış.

Ancak;
Hemen takip eden ayda:
108 no.tebliğden (26.2.2008)
B. TEVKİFAT UYGULAMASI
1. Pamuk, Tiftik, Yün ve Yapağı ile Ham Post ve Deri Teslimlerinde Tevkifat Uygulaması
107 Seri No.lu KDV Genel Tebliğinin (A/2) bölümünde tevkifat kapsamına alınan mallarda tevkifat oranının, bu Tebliğin yayımını izleyen günden başlamak üzere % 90 olarak uygulanması uygun görülmüştür.

108 nolu tebliğden haberi olmayan kişiler ,mükellefe 1/2 tevkifatlı fatura kesmeye devam ettirmiş.2008 in sonuna kadar böyle olmuş.

konu ile ilgili görüşlerinizi rica ediyorum.

Ynt: Ayakkabı İmalatında Kdv Tevkifatı

Sn.Serpil YAVUZ

Ham post ve derilerde KDV stopajı vardır. İşlenmiş deri ve post, köseleler, II sayılı listenin B - 6- a kısmında belirtilmiş olup 107 ve 108 sayılı tebliğ konusu değildir. Yani kdv stopajı yapılmamalıdır.

manasse ' Alıntı:
Sn.Serpil YAVUZ

Ham post ve derilerde KDV stopajı vardır. İşlenmiş deri ve post, köseleler, II sayılı listenin B - 6- a kısmında belirtilmiş olup 107 ve 108 sayılı tebliğ konusu değildir. Yani kdv stopajı yapılmamalıdır.

Yani sonuç: tahmin ettiğim gibi yanlış uygulama.

Başkaca fikri olan arkadaşlarda olursa,görüşlerini almak isterim.

Sn YAVUZ,

ayakkabı imalatçısı mükellefiniz anladığım kadarıyla..ancak imalatında ham deri ve post mu kullanıyorki stopaj yapılıyor?

sn manasenin görüşüne katılıyorum..KDV stopajı yapılmamalı..

mkysmmm ' Alıntı:
Sn YAVUZ,

ayakkabı imalatçısı mükellefiniz anladığım kadarıyla..ancak imalatında ham deri ve post mu kullanıyorki stopaj yapılıyor?

sn manasenin görüşüne katılıyorum..KDV stopajı yapılmamalı..

Deriyi alıp ayakkabı üretiyorlar.Bana gelmeden öncede,ayakkabı satılan firmalara kesilen faturalar hep 1/2 kdv tevkifatlı düzenlenmiş durumda.

Serpil YAVUZ' Alıntı:
Deriyi alıp ayakkabı üretiyorlar.Bana gelmeden öncede,ayakkabı satılan firmalara kesilen faturalar hep 1/2 kdv tevkifatlı düzenlenmiş durumda.

Serpil Hn. düzenlenen 1/2 tevkifatlı faturaların uygulanışı yanlıştır.