Aylık Prim ve Hizm. Belgesi Belge Türü Değişikliği

merhabalar
aşşağıda eklediğim resmi gazete alıntısına göre 01 olarak verdiğimiz hizmet belgeleri 13 no olarak verilecek.biraz karışık geldi 13 noda işsizlik primi kesilmeyenler vardı eskiden.
sizlerin düşünceleri nedir bu konuda? ???
şu ssk bu aralar düzenlenemedi gitti >:(

25 Aralık 2008 PERŞEMBE
Resmî Gazete
Sayı : 27091

TEBLİĞ

Sosyal Güvenlik Kurumundan:

AYLIK PRİM VE HİZMET BELGESİNİN SOSYAL GÜVENLİK KURUMUNA

VERİLMESİNE VE PRİMLERİN ÖDENME SÜRELERİNE DAİR USUL

VE ESASLAR HAKKINDA TEBLİĞDE DEŞİKLİK

YAPILMASINA DAİR TEBLİĞ

MADDE 1 ? 28/9/2008 tarihli ve 27011 sayılı Resmî Gazete?de yayımlanan Aylık Prim ve Hizmet Belgesinin Sosyal Güvenlik Kurumuna Verilmesine ve Primlerin Ödenme Sürelerine Dair Usul ve Esaslar Hakkında Tebliğ?in ?2.1.3-Belgeye ilişkin bilgiler? bölümünün üçüncü paragrafı aşağıdaki şekilde değiştirilmiştir.

?5510 sayılı Kanunun 4 üncü maddesinin ikinci fıkrasının (a), (b), (d), (e) ve (f) bentlerinde belirtilenler için 13 nolu belge türü seçilecektir.?

MADDE 2 ? Bu Tebliğ hükümleri,

a) Ücretlerini her ayın 1?i ila 30?u arasındaki çalışmaları karşılığı hak edenler bakımından 1/10/2008 tarihinden,

b) Ücretlerini her ayın 15?i ila müteakip ayın 14?ü arasındaki çalışmaları karşılığı hak edenler bakımından 15/10/2008 tarihinden,

geçerli olmak üzere yayımı tarihinde yürürlüğe girer.

MADDE 3 ? Bu Tebliğ hükümlerini Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı yürütür.

Ynt: aylık prim ve hizm.belgesi belge türü değişikliği

Bu konu gerçekten çok önemli. 13 nolu belgeye göre işsizlik sigortası primi yatırılmıyor. Bu durumda işsizlik ödeneği kalkıyor mu? Nasıl bir düzenleme gelecek? Ayrıca ne zaman uygulanmaya başlanacak. Tebliğde 01.10.2008 den itibaren geçerli olduğu yazıyor. Konuya vakıf olan birisi varsa lütfen açıklık getirebilir mi?

Ynt: Aylık Prim ve Hizm. Belgesi Belge Türü Değişikliği

bende anlayamadım doğrusu
sanırım kimsenin bilgiside yok
kimle görüşsem bilmiyor
bakalım hayırlısı

...
Birinci fıkranın (a) bendi gereği sigortalı sayılanlara ilişkin hükümler;

a) İşçi sendikaları ve konfederasyonları ile sendika şubelerinin başkanlıkları ve yönetim kurullarına seçilenler,

b) Bir veya birden fazla işveren tarafından çalıştırılan; film, tiyatro, sahne, gösteri, ses ve saz sanatçıları ile müzik, resim, heykel, dekoratif ve benzeri diğer uğraşları içine alan bütün güzel sanat kollarında çalışanlar ile düşünürler ve yazarlar,

c) Mütekabiliyet esasına dayalı olarak uluslararası sosyal güvenlik sözleşmesi yapılmış ülke uyruğunda olanlar hariç olmak üzere, yabancı uyruklu kişilerden hizmet akdi ile çalışanlar,

d) 2/7/1941 tarihli ve 4081 sayılı Çiftçi Mallarının Korunması Hakkında Kanuna göre çalıştırılanlar,

e) 24/4/1930 tarihli ve 1593 sayılı Umumi Hıfzısıhha Kanununda belirtilen umumî kadınlar,

f) Milli Eğitim Bakanlığı tarafından düzenlenen kurslarda usta öğretici olarak çalıştırılanlar, kamu idarelerinde ders ücreti karşılığı görev verilenler ile 657 sayılı Devlet Memurları Kanununun 4 üncü maddesinin (C) bendi kapsamında çalıştırılanlar,

Kırmızı ile belirtiklerim için geçerli.

Süreli çalışma izin belgesi alınmış Moldovya vatandaşı birisini sigortalı olarak işe başlattık.Aylık bildirgede hangi belge türünde göstermeliyiz.
Yardımcı olabilirseniz sevinirim

hakankrl ' Alıntı:
Süreli çalışma izin belgesi alınmış Moldovya vatandaşı birisini sigortalı olarak işe başlattık.Aylık bildirgede hangi belge türünde göstermeliyiz.
13 nolu belgeyi. çünkü sosyal güvenlik sözleşmesi imzalanmamış ülke olduğundan işsizliğe tabi değildir.

pascal ' Alıntı:
hakankrl ' Alıntı:
13 nolu belgeyi. çünkü sosyal güvenlik sözleşmesi imzalanmamış ülke olduğundan işsizliğe tabi değildir.

Bu ülkelerin listesini nasıl bulabilirim.Teşekkürler

Peki 01 no'lu belge türünde göstermemin ne sakıncası olabilir.%3 işsizlik ödemek haricinde

hakankrl ' Alıntı:
Peki 01 no'lu belge türünde göstermemin ne sakıncası olabilir.%3 işsizlik ödemek haricinde

işkur mevzuatına aykırı olur.

hakankrl ' Alıntı:
pascal ' Alıntı:
hakankrl ' Alıntı:

Bu ülkelerin listesini nasıl bulabilirim.Teşekkürler

sgk nın sitesinden

sayın pascal, sayın hakankrl aynı soruya diğer bir başlık altında da cevap vermiştim. Oraya bakamayanlar için yeniden yazma ihtiyacı doydum, yeniden yazıyorum anlaşmalı ülke vatandaşı değilse 01 belge kodu secilecek 01.10.2008 den itibaren (5754 sayılı yasanın 90. maddesi ile işsizlik sigorrtası kapsamı değişti)anlaşmalı ülke vatandaşı ise anlaşmaya bakılacak , o ülkede işsizlik sigortası varsa 01 den yoksa 13 den verilecek. iyi çalışmalar

Teşekkürler sayın mtolunay

mtolunay ' Alıntı:
sayın pascal, sayın hakankrl aynı soruya diğer bir başlık altında da cevap vermiştim. Oraya bakamayanlar için yeniden yazma ihtiyacı doydum, yeniden yazıyorum anlaşmalı ülke vatandaşı değilse 01 belge kodu secilecek 01.10.2008 den itibaren (5754 sayılı yasanın 90. maddesi ile işsizlik sigorrtası kapsamı değişti)anlaşmalı ülke vatandaşı ise anlaşmaya bakılacak , o ülkede işsizlik sigortası varsa 01 den yoksa 13 den verilecek. iyi çalışmalar

bizim burdaki sgk daki memur anlaşma olsun olmasın 01 den göstereceksin diyor, ne iştir bu iş anlamadım.... ???

T.C.
SOSYAL GÜVENLİK KURUMU
BASIN VE HALKLA İLİŞKİLER MÜŞAVİRLİĞİ

Sayı : B.13.1.SGK.0.BSN.BEB.0-622.02/ 17.12.2008
Konu : 02.12.2008 Tarih ve 120780 numaralı başvurunuz.

Sayın : İLGİLİ
.

Soru : ülkemiz ile sosyal güvenlik sözleşmesi imzalamamış ülke vatandaşlarının (Bulgaristan) türkiye de çalışması halinde e-bildirge de ssk primi yatırılacakken belge türü 1 mi seçilmelidir. yoksa 13 mü seçilmelidir. eğer 1 seçilecekse bu tip sigortalılardan da işsizlik sigortası kesilecek midir? teşekkür ederim.

Cevap : Kurumumuza Bilgi Edinme Hakkı Kanunu kapsamında yapmış olduğunuz başvuruya ilgili birim tarafından verilen e-posta cevabı aşağıda sunulmuştur.
Yabancı sigortalılar 01 nolu belge türünden bildirilmelidir.
Bilgilerinizi rica ederiz.

Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği
Bilgi Edinme Birimi