Aylık Prim ve Hizmet Bildiriminde Hata!!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan merihs12
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

merihs12

Katkı Sunan Üye
Herkese kolay gelsin,
Geçen aya ait aylık bildirgede 2 hata yaptığımı fark ettim.
Mükellefimde 2 çalışan var.
20.10.2008 tarihi itibariyle işçi çalıştırılmayacağına dair dilekçe vermiştik.A çalışanı ayın ilk günü raporlu yani bi günü eksik ama ben onu kaşan 19 gün yerine 1 gün sigortalı gösterdim.yani 18 günlük bi eksik var.Diğer B sigortalı ise 20 gün yerine 30 gün gösterildi.Bu durumda A' da 18 gün eksik B' de 10 gün fazlalık görünüyor.Bu durumu nasıl düzeltebilirim,ne kadar ceza yerim?yardımlarınız için şimdiden teşekkürler

Ynt: aylık prim ve hizmet bildiriminde hata-yardım!!!!

eksik prim gün sayısı gösterdiğiniz sigortalı eğer kabul ederse ücretsiz izin formu imzalatın ve eksik gün bildiri ekinde sgk ya gönderin diğerini zaten fazladan göstermişsiniz işçi çalıştırmayacağınıza dair dilekçe de vermişsiniz ama bence çok da önemli değil bu durumda cezadan kurtulabilirsiniz diye düşünüyorum aksi takdirde geriye dönük iptal ve ek yapmak zorundasınız gerçi bunu yaparsanız iptalin cezası yok zaten sadece ek bildirgeden ceza alırsınız o da fazla bir tutar değil zaten (asgari ücretin 1/8 tutarında ) sonuçta bir hata olmuş ama cezası çok değil bu hatayı kurum tesbit ederse asgari ücretin 3 katı tutarında ceza kesilir biran önce çözüm üretmelisiniz iyi çalışmalar

Ynt: aylık prim ve hizmet bildiriminde hata-yardım!!!!

teşekkürler yardımın için ....