Aynı Gün İşbaşılı Rapor

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan VUSLAT
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
çalışan doktora gidip aynı gün iş başı olan bir rapor alırda;
1- aynı gün iş başı yaparsa o günkü maaşı ödenmek zorundadır
2- aynı gün iş başı yapmazsa o günkü maaşını işveren ödemek zorunda değildir diye biliyorum.

DOĞRU MUDUR?

Aynı gün işbaşı yapılacaksa , verilen belge rapormudur, yoksa işbaşı belgesi mi?

Sağlık kontrolu için dr a giden çalışandan , dr da geçirdiği sürenin ücreti kesilmez, diğer yandan dr da geçirilen süre bittikten sonra , başka herhangi bir rapor vs yoksa, elbette dilerseniz evrakta belirtilen saatten sonraki kismin ucretini kesebilirsiniz.

Son düzenleme:
çalışan doktora gidip aynı gün iş başı olan bir rapor alırda;
1- aynı gün iş başı yaparsa o günkü maaşı ödenmek zorundadır
2- aynı gün iş başı yapmazsa o günkü maaşını işveren ödemek zorunda değildir diye biliyorum.

DOĞRU MUDUR?

Zorunda mıdır kısmından çok emin değilim ama bizim sendika sözleşmesinde bu konu ile bizde şöyle bir madde var. Çalışan aynı gün iş göremezlik belgesine işbaşı saatini yazdırması koşulu ile ve belirtilen saatte işbaşı yapması halinde ücreti kesilmez., deniyor ,

İşe geldi yada gelmeden işci rahatsızlandı,işyerine haber verdi olaki ver(e)medi(vermesi daha uygun) hastaneye gitti,akşama veya o günki mesai bitimine kadar (tahlil-tetkik derken)gelemedi,raporlu değil,işbaşı belgesi almış ise daha iyi,olaki alamamış ama diğer belgeleri mevcut,işverene ibraz etti,anlaşıdı ki bir sağlık sorunu olmuş,bu noktada ihtilaf yok,
Çalışanımız o gün,bu sebeble iş görme borcunu yerine getiremediği için normalde işvereninde ücret ödeme yükümü doğmadı ama ortada böylesi bir sebeb var,bu durum karşısında işverenin ücret ödeme yükümü var mı? Yasal bir düzenleme olarak hatırlamıyorum(bilmiyorum)
Sanırım doğru olanı sn.Hazelsu nun örneğinde olduğu gibi ihtilafa meydan vermemek için olayı sözleşme ile hüküm altına almak olsa gerek ama şahsi görüşüm ağırlıklı olarak işci lehine ücretin ödenmesi(biz ödüyoruz)