Ayni işveren farklı şirket işçi nakli

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan yyyy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Aynı işyerinde ve aynı adreste iki ayrı şirket var birisi A.Ş diğeri LTD.
Ltd.'de çalışan 6 işçiyi A.Ş'ye taşımak istiyoruz A.Ş'deki 3 işçiyi'de LTD.'ye taşımak istiyoruz.
İşe giriş bildirgesinde
"Naklen ve hizmet akdi ilişkisi sona ermeden aynı işverenin kurumun aynı ya da başka sigorta/il sigorta müdürlüğünce tescil edilmiş diğer işyerinde çalışan sigortalı " istisnasını seçmek
ve
çıkış bildirimindede 16-Sözleşme sona ermeden sigortalının aynı işverene ait diğer işyerine nakli
seçilirse doğru yapılmış olur mu?

İşveren aynı ama şirketler farklı ??

Birde istisna seçildi zaman ilgili ünitelerde incelemeye tabi tutuluyormuş gibi birşey duydum.

Ynt: ayni işveren farklı şirket işçi nakli

Doğru olmaz, ortakları aynı olsada bu iki şirket 2 ayrı tüzel kişiliktir.

Ynt: Ayni işveren farklı şirket işçi nakli

O zaman normal çıkış göstereceğiz ama çıkış nedeni ne olacak?

Diğer nedenler seçeneği uygun mudur?

Ben bu şekilde Nakil işlemi diyerek kurumlar arası değişiklikleri yapıyorum ve bu güne kadar herhangibir problem yaşamadım fakat personelden Personel Nakil Formu alıyorum yani iznini tüm haklarının saklı kalmak şartı ile x şirketinden y şirketine çalışmaya başlayacağını bildiren bir imzalı form alıyorum.Çalışanın bilgisi oluyor.

Sonuçta işe giriş bildirgesini ve çıkış bildirgesini veriyorsunuz.Sorun çıkacağını düşünmüyorum 5 yıldır bu uygulamayı zaman zaman yapıyorum.

Bugüne kadar bir sorun yaşamadım ama siz yine de araştırın.

16 nakil.. iş kanunundada var zaten.. işveren işçisini belirli zaman başka bir işverenin himayesinde çalışmaya yollayabilir..