Bağ-Kur İptal Etme Süreci"

1.) Bağkurda aralık ayıda dahil 300 lira kadar borcum varken bağkurumu iptal etmek için 10 aralık gibi dilekçemi verdim, ve şimdi internetten borç sorgulaması yaptığımda ocak ayı borcuda gözüküyor ama ben iptal dilekçemi 10 aralık gibi vermiştim, şimdi ben dilekçemi verdikten sonra oluşan bu ocak borcunudamı ödemek zorundayım yoksa sadece iptal dilekçesi tarihinden önceki borçlarlamı sorumluyum..

2.) Bağkurum dilekçe verdiğimiz gibi mi iptal oluyor yoksa bu zaman alıyormu alıyorsa ne kadar alıyor? zaman geçtikçe borç gözükmeye ilerlemeye devam edecek mi anlayamadım..

Yardımlarınızı bekliyorum, Teşekkürler..

Ynt: Bağ-Kur İptal Etme Süreci"

normalde mükellefiyetinizi kapattığınız tarih itibariyle bağkurunuz kapanır, ve o tarihe kadarki borçlarınızdan sorumlu olursunuz.
bağkura gidip bu konuyu genede bir araştırın, neden borçlu görünüyorsunuz bir bakın.

vergi dairesi kapanış tarihini esas alırlar, sizin dilekçe tarihiniz önemli değil

Bu süreç nedir peki? Ne kadar sürer dilekçeyi verdikten sonraki kapanma süreci?

1-2 haftada kapanır, memurun yoğunluğuna bağlı olarak değişebilir.

artık sağlıktan yararlanamıyorum ama iptal dilekçemi nerdeyse 2 ay önce vermeme rağmen internette hala borç işlemiş gibi gözüküyo ama ben iptal dilekçemi çoktan verdim yinede bu borçlardan sorumlumuyum anlamadım..? cevaplarınız bekliyorum...

bağkurla birebir görüşmeden tam bilgi sahibi olamazsınız, gidin görüşün, kapanmışmı hangi tarih itibari ile kapanmış, borcunuz neden gözüküyor, tüm sorularınız cevabı bağkurda.

vergi dairesi kapanış tarihi esastır, sizin dilekçeyi işleme alamamışlardır bir şekilde, yoğunluktan gecikmiş de olabilir, dilekçe kaybolur vs, siz tekrar gidip sorsanız iyi olur, ama borçtan kesinlikle sorumlu değilsiniz, yeniden dilekçe verirsiniz, kapanışı yaparlar borç da silinir.