Bağ- Kur

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan volkican
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
30 kasıma kadar ssk lı olarak çalıştım.1 aralık 2005 tarihinde şirket kuruldu ve %10 hisse benim adıma oldu.bana denilen sen ssk dan çıktın bağkura kayıt oldun ve bundan sonra sen bağkurlusun dediler.9/6/2006 tarihinde tekrar ssk ya giriş yapıldı.ama halen daha şirkette benim hissem var.ben şimdi ne yapmalıyım.bilgileriniz için şimdiden teşekkür ederim.
iyi çalışmalar,kolay gelsin.........

sizin şirket ortaklığınız devam ettiği sürece, bağkurluluğunuz devam eder, sigorta girişinizin yapılmış olması, bağkurluluğunuzu sona erdirmez. yapacağınız şey ise, ya ortaklığınızı devredip bağkur kaydını sildirecek sigortalı olacaksınız, yada sigortalılığınıza son vereceksiniz. eğer şirkete ortaklığınız devam edecek ve sizde başka bir yerde iş akdi ile çalışacaksanız; (forumda daha önce işlendiğine göre) ssk ya bir bildirimde bulunulmayacak, aldığınız ücret üzerinden gelir vergisi ve damga vergisi kesintisi yapılıp vergi dairesine ödenecektir. ve bağkur primi ödemeye devam edeceksiniz.

konu

arkadaşım öncelikle teşekkür ederim.şimdi sizin dediğinize göre bu borç benim karşıma çıkarmı yani örnek emekli zamanım geldiğinde (inşallah) ben sorun yaşarmıyım.bu konuda da bilgilendirirsen çok sevinirim.tekrar teşekkür ederim iyi çalışmalar,kolay gelsin.......... :)

sayın volkican, şu an siz bağkur kapsamınızdasınız ve bağkur primlerini ödemeleriniz gerekmektedir. şu anki kanunlar çerçevesindede emekli olacağınız zaman başınız çok ağrır, ancak 2007 den sonra tüm sosyal güvenlik kurumları birleştirilecek, ancak o kanun hakkında fazla bilgim yok. o kanunu okursanız bilgi edinebilirsiniz ancak şu an için yapılacak en iyi şey, sigortadan çıkış verip bağkur primlerini ödemenizdir.

pekala o kanuna nereden bakabilirim.teşekkür ederim....sayfa adını ve nereden ulşabileceğimi yazarmısın.kolay gelsin...