personel maaş programı

Bağımsız Denetim Yönetmeliği Taslağı" Hakkında, "Durum ve Talepler''

Ynt: Bağımsız Denetim Yönetmeliği Taslağı" Hakkında, "Durum ve Talepler''

Bu ülkede Muhasebe mesleğinin çatı örgütü Türmob ise Muhasebe ve denetim işinin nasıl yapılacağına O karar verebilmeliydi.Ama gücün hukuku hiçe saydığı bir düzen içinde bu mümkün olmuyor.Mesleki ortak tavır ve dayanışma şart.

Ynt: Bağımsız Denetim Yönetmeliği Taslağı" Hakkında, "Durum ve Talepler''

Ben bu saatten sonra ne Türmobun ne İSMMMO' nun hiçbir etkisi olduğuna inanmam. Bu seçilmiş zümre yıllardır ne mesleği ne meslektaşları düşünmüştür. Herkes ( kıdemli SMMM ve SM'lerin büyük çoğunluğu ve YMM 'ler) kendi menfaati için mesleki örgütlerin yönetimini maalesef kimseye bırakmamak için herşeyi yapmışlardır. Sonuç olarak kaybeden hep işine yapmaya çalışan odalarla filan ilgilenmeye vakti olmayan ( Çünkü geçinebilmek için tüm zamanını gece gündüz işine ayırır. ) meslektaşlar olmuştur. Şimdi bunların altlarındaki halı gitmiştir, bakalım bundan sonra ne yapacaklar. Şunu söylemeliyim bu odalar siyaset yapılacak yer değildir. Siyasete çok merakı olan varsa gitsin siyasi partilerde uğraşsın bu makamları işgal etmesin. Bu lafı hem mevcut yönetimlere hemde alternatif olarak ortaya cıkanlara söylüyorum. Artık oda ve birlik yöneticileri ve adayları yerlerde sürünen meslek onurumuzu, karşılığını alamadığımız emeğimizi savunmayı düşünüp fazlasıyla hakettiğimiz hem maddi hem manevi tatminimizi sağlayacak şartları nasıl oluşturacaklar bunu düşünsünler.