Bağkur 48. Madde Peşinatı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan cll.eksi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Arkadaşlar nedir bu 48.madde peşinatı ?

Bağkur borcunu internet üzerinden öderken bu ödemeyi seçtim. 2.511 tl borç görünüyordu. 511 tl sini ödedim. Tekrar sorgulama yaptığımda 2.000 tl borç olduğu görünüyor. Buraya kadar herşey normal Bağkur Pirim olarak sorgulama yaptığımda hâlâ 2.511 tl borç görünmekte. Ödediğim para bağkur borcumdan düşmemiş. Ne ödemiş olduk neden ödedik nerden çıktı bana bu 48.madde peşinatı anlamadım gitti...

Gözlemlediğim kadarı ile taksitlendirme hesabı askıda ayrı bir hesap ödemeler bitince normal ise memur manuel müdahele ile g.zammını siliyor sisteme aktarıyor.Yapılandırma bozulursa ödemeler aksarsa ona göre haraket ediliyor.Kolay gelsin.

Muhasebecimi aradım biz borç taksitlendirme için başvurmadık diyor. Ama https://onlinetahsilat.sgk.gov.tr/WebTahsilat/index.jsf adresinden 4B Sigortalı Ödemeleri ve Bağkur TP yi seçtiğimde borcumun taksitlendirilmiş olduğunu görüyorum. Bağkur TP ile sorgulama yaptığımda 2000 tl borç gözükmekte. Bağkur Geçmiş Dönem ile sorgulama yaptığımda 2.511 borç gözükmekte :S

Sistemden borç yapılandırma müracaat imkanı var belki ödeme yaptığınız yer taksitlendirme ile aynı bölümdür.Ödeme yaptığınız miktarda görüldüğüne göre sgk müracaatla teyit ettirmeniz faydalı olur.

sistemden bağkur taksitlendirme mi var diyorsunuz, üstad ?

Sistemden taksitlendirme yokmuş. Edindiğim bilgiye göre taksitlendirme yapabilmek için öncelikle belli bir peşinat ödemesi yapmanız gerekmekte. Ödemeniz gereken peşinatı öğrenmek istiyorsanız https://esgm.sgk.gov.tr/Esgm/ adresinden kendinize ait bilgileri girerek sisteme giriş yapmalısınız. Giriş yaptıktan sonra Yapılandırma bölümünü tıklayıp yapılandırmak istediğiniz borç türünü seçmeniz gerekiyor. Seçim sonrası ekrana ödemeniz gereken taksit peşinatı gelecek. Gerekli peşinatı yatırdıktan sonra Bağlı bulunduğunuz sgk şubesine giderek (fax ile de oluyor galiba) dilekçe ile taksit yapılandırması yapabilirsiniz.

Sistemden borç yapılandırma müracaat imkanı var belki ödeme yaptığınız yer taksitlendirme ile aynı bölümdür.Ödeme yaptığınız miktarda görüldüğüne göre sgk müracaatla teyit ettirmeniz faydalı olur.

Söylediğiniz gibi sgk ya müracaat ettim ve taksitlendirme yapmak istemediğimi ve yatırdığım ücretin geçmiş dönem borcundan düşülmesini istediğimi belirten bir dilekçe verdim ve sorunu düzelttiler. Yardım için teşekkürler.