Bağkur Çıkmazı ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mcflay
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Mrb Arkadaşlar
Bir anonim şirkette 1998 yılında 3 yıllığına yönetim kurulu seçimi yapılıyor. Daha sonra aradan geçen bu kadar zaman içinde bu anonim şirket ile ilgili herhangi bir işlem yapılmıyor. Ardından 31/07/2013 tarihi itibariyle TTK 7.Madde gereğince şirket ticaret odası tarafından resen terkin yapılıyor.
Yönetim kuruluna seçilen kişinin bağkur kaydı 2000 yılında bu şirketten dolayı(yönetim kuruluna seçildiği için) başlıyor ve bugüne kadar geliyor. Bu nedenle de astronomik bir bağkur borcu çıkıyor.

Bu bağkurdan kurtulmanın bir yolu var mıdır??

Acaba yönetim kurulu 3 yıllığına seçildiği için(seçim 1998 olduğundan 2001 yılında yönetim kurulunun görevi kendiliğinden sona erer) daha sonra herhangi bir seçim ya da işlem olmadığından dolayı bağkur devam edemez diye bir şey olabilir mi??

Bu çıkan torba kanundan faydalanarak sildirebilir miyiz??

31/7/2013 te resen terk edilene kadar aksi bir karar da olmadığı için zannımca üyelikleri devam edicektir bence zaten bağkur u ikna etmeniz zor olacaktır ha bu arada torbada silme çıkmadı ama 2008 yılında çıkan bir madde ile 5 yıl dan fazla bağkur borçlarını sildirebiliyorsunuz ama 2008 den bugüne kadar sorunu ortaya çıkacaktır 2015 haziranı bekleyin seçim var yeni torba hazırlanacaktır haberleri çıkıyor silinme beklentisi bu sefer olacaktır gibi geliyor....