Bağkur' dan SSK' ya Geçiş

Merhaba

Ben 23/07/2009 Tarihi itibari ile Vergi Dairesinden Kapanış Yaptırdım. Bağkurda Aralıksız 1 Yıl 3 Ay hizmetim var. Aynı Tarihtede Bağkur Kapanışı Olacak. 25/07/2009 Tarihi ilede SSK lı olarak işe başladım.

Bu durumda sağlık yardımından nasıl faydalanacığım/faydalanabilecekmiyim. SSK dan gün dolmasınımı beklemem gerekli

Serdar YILMAZ
SMMM

Ynt: Bağkur' dan SSK' ya Geçiş

Bağkurda ki 1 Yıl 3 Aylık hizmet süreniz içinde Sağlık Karnesi aktivasyonu yaptırmış iseniz ve bağ kur prim borcunuz yok ise ,işyerinizden vizite kağıdı alıp SGK da sigortalı sağlık karnesi aktivasyonu için müracaat edip işlem yaptırınız.

Bağ kurlu olduğunuz süre içinde aktivasyon yaptırmadıysanız 30 gün beklemeniz gerekmektedir.

(5510 sayılı yasanın 60 ve 67. maddesi)

Teşekkür Ederim. Ama aradığım cevabın tam karşılığını alamadım yada soruyu eksik sordum.

1-) Bağkurda 1 yıl 3 aylık süre içerisinde aktivasyon işlemimi yaptırmıştım. Bağkur Kardımı 23/07/2009 Tarihi ile işi terk nedeni ile kapattım.
2-) SSK lı olarak 25/07/2009 Tarihinde işe başladım.

Bu durumda sağlık hizmeti alabilmem için 90 gün bağkurumu kullanacağım Yada SSK da 30 günlük sürenin dolmasınımı bekleyecem

5510 Sayılı kanun; Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu olarak adlandırılmıştır.
Yasa kapsamı içerisinde 4.madde gereği sigortalı olanlar tek bir kanuna bağlıdırlar ve ssk'lı-Bağ-Kur'lu yada memur olarak ayrı ayrı değerlendirilmemektedir.
Kanunun 67. maddesi gereği 30 gün sigortalılığı bulunan kişi sağlık yardımından faydalanmaktadır.
30 günlük sürenin 4/a da 4/b de ya da 4/c de geçmesinin bir farkı yoktur.

Bu nedenle işyerinizden vizite kağıdı alıp SGK da sigortalı sağlık karnesi aktivasyonu için müracaat edip işlem yaptırınız.(4/b den Prim borcunuzun olmaması kaydıyla)
Geçmiş olsun.