Bağkur Gelir Beyan Tesbiti

sayın üstadlarım,

yanında hiç işçi çalıtırmayan bir 4/b linin gelir beyanı nasıl olacak acaba ? yani nsaıl hesaplicaz.

örneğin diyelim ki,750,00 ytl üzerinden gelir beyan edicez.bunun hesaplaması nasıl olucak?

örnek olarak yanında işçi çalıştıran bir 4/b li 750,00 ytl den gelir beyan etmiş olsa bunun hesaplaması:(tehlike sınıfı da %1,00 olsun)

750,00*%32,5 + %1,00 =251,75 gibi bişey yapar.

Ynt: Bağkur Gelir Beyan Tesbiti

hesaplaman doğrudur.

Dikkat edilmesi gereken nokta;şayet yanında çalışan işçi varsa,işçisine ödediği ücretten daha düşük gelir beyan edemez.

yeni işe başlayan mükellef için günlük kazanç 22 ytl diye beyan ettik
22*30=660*%32,50=214,50 ytl diye hesapladık fakat bağkur 368,50 ytl tahakkuk ettirmiş
aceba aradaki fark giriş keseneğimidir.

İlk defa başlayanlarda giriş keseneği alınıyor. Aradaki fark giriş keseneği.

şu giriş keseneğini bide kanunda bulabilseydim nereye bakıcağımı şaşırdım valla ;D

ilginiz için teşekkür ederim yalnız benim kasdettiğim yanında hiç işçi çalıştırmayan için bu hesaplama ne şekilde olacaktır.

İşyerimde 900 ytl ücretli işçi olduğu halde 25 ytl günlük kazanç beyan ettim. Sistem 250 ytl cari ay primi yerine 301,50 ytl gösteriyor, yani sistem kontrol ediyor. 900*33/100=301,50 Eksik beyan etseniz dahi tespit ediliyor. Beyan dilekçeme de bordro falan da eklemedim.

basit usul mükellef olan (seyyar tuhafiye- yani pazarcı) ,yanında çalışanı olmayan şu anda 3.basamaktan prim ödeyen bağ kur sigortalısı , 5510 sayılı yasa gereğince ,prime esas kazanç beyan formunu bağkur'a verirken gelirini ssk tabanından belirlediğinde %32 prim'e ek olarak iş kazası oranı ne kadar ödeyecek? hangi risk grubuna girdiğini nereden öğrenecek? ya da işçi çalıştırmadığı için bu dikkate alınmayacak mı? bilenler beni aydınlatırsa sevinirim.31.12.20082e kadar beyanname vermek zorunda mı?bağ kur çalışanları da uygulamayı tam bilmediklerinden yardımcı olamıyorlar.

sayın erdal uzel,yanında işçi çalıştırmayan bağkurlular,bağkura gidip KV(kısa vadeli sigorta primi) oranını öğreneceklermiş.ben de yeni öğrendim bunu.

sağolasınız yemeğiniocaktaunutan. bu arada şunu da öğrendim.kısa vadeli sigorta kolları prim tarifesi[01.10.2008 de yürürlüğe giren]nin yayınlandığı resmi gazete: 29.09.2008 tarih,27012 (2.mükerrer )sayılı resmi gazete olup; karar sayısı:2008/14173 .belki gerekli olur diye not düşeyim dedim.

Merhaba arkadaşlar,

Bağkurlunun beyan etmesi gereken gelirin alt sınırı yanında çalıştırdığı kişilerin en yüksek ücret alanından daha düşük olamıyor.
Peki bunun için ücret bordrosundaki hangi ücrete bakmak lazım ? Brüt mi yoksa net ücret mi ?
Ben cevabını bulamadım.Yanıtlayan olursa sevinirim.

tabii ki , en yüksek ücreti almakta olan yanında çalışan kişinin, brüt ücretinden az olamaz.

arkadaşlar ben beyan tespit belgesi vermedim. bag kur 5. basamaktan 232 ytl oduyorken, primim 1.10 2008 den sonra 247 ytl ye cikmiş. kanunda beyan vermeyenlerin primleri eski primleri uzerinden devam edecek diyorken şimdi benim primim neden arttı acaba?
bag kura muracaat etsem, beyan vermeden primi eski haline yani 232 ye dondururler mi? ne yapmam gerekiyor.

En az 638,70 (bu yıl sonuna kadar) üzerinden prim hesaplanacağı için ve prim oranınıza göre (şu an bağkur kısa vade primini değiştiremiyor ve en üst olan %6,5 üzerinden hesaplıyor.) prim ödemeniz gerekiyor.

bağkur kısa vade oranını değiştiremiyor ne demek? benimki1% ve öyle beyan edip ödedim, eksik mi ödedim kabul edilecek?

Sistemlerine giremiyorlarmış. >:(