Bağkur girişi hakknda

Kendimi tanıtacak konu başlığını aradım ama bulamadım. Ayrıca bu konuyuda doğru yere açıyorumdur inşallah. Eğer hatam varsa özürdilerim. Arkadaşlar ve saygıdeğer büyüklerim, babam maalesef emekli değil ve olamıyor. Sebebi ie hiç girişinin bulunmaması. Zamanında birçok ticari taksi almış satmış, çalışmış, verg mükellefi olmuş. İlk taksiyi aldığı 1972 yılında eve bağkur kağıtları gelmiş. Bağkura kayıt olması için. Tabi ozaman babam üzerinde fazla durmamış. Gel zaman git zaman elde avuçta birşey kalmayınca tabi ve yaşlılık baş gösterince kıymetini yeni anladı. Benim size sormak istediğim şu; Babamın 1972 yılında taksiyi ilk aldığındaki kayıtları duruyo. Elinde vergi mükellef karnesi var. Şoförler odasından bir kağıt çıktısı aldık. Bağkura gircekler listesinde adı geçiyo. Kağıdı yeni aldık ama, 1972 senesine ait. Ama ne yazık ki bunlar varken bağkura en ufak bir girişi yok, yani bağkurda kaydı gözükmüyor. Bu konu hakkında ne yapabiliriz ? Elimizden birşey gelir mi ? Bana yol gösterecek arkadaşlara ve değerli büyüklerime şimdiden çok teşekkür ederim.

NOT : İşin özü babamı emekli yapabilir miyim ? Ne yapmam gerekir.

Ynt: Bağkur girişi hakknda

2000 yılından önceki dönemlerle ilgili olarak bağkura kaydınızı yaptıramazsınız.Yani kısacası babanız emekli olamaz.

Teşekkürler cevabınız için. Peki dava filan açsak ? Sonuçta aldığı taksi çalıştığı belli, vergi tahsilatı makbuzu filan var. Bağkura kaydı yapılcak diye kağıt filan var. Sonuç alamaz mıyız ?

Açtığınız dava sonucu mahkeme kanun maddesinin anayasaya aykırı olduğunu düşünür ve iptali için birşeyler yapar ve sonrasında kanun mad. iptal olur ise o zaman olabilir.

Dava açarsanız kazanırsınız. Mahkemeler Sosyal güvencenin anyasal bir hak olduğunu belirtip davacı lehine karar veriyor.