Bağkur Hakkından Feragat

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan oguzrahmi
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bir mükellefimin bağkura girişi 04.10.2000 bağkurdan çıkışı 26.03.2002
bu süre zarfında bağkura 4.000.00 YTL prim borcu bulunmaktadır.
Benim sorum şu; Bu borcu hiç ödemeden bağkurdan kaydımızı sildirebilirmiyiz? Böyle bir yol yoksa bu borcu en düşük nasıl ödeyip kapatabiliriz.
Not: Mükellef bayan ve hiç prim borcu yatırmamış. İvedi ilginizi bekliyorum şimdiden teşekkürler.

Bağ-Kur prim borcu

Merhaba,
Mükellefin bu borcu ödemekten başka hiçbir çaresi yoktur.5458 sayılı Kanundan yararlanması uygun olur.

yeni çıkan taksitlendirme yasasından yararlanarak ödeyebilirsiniz.

çıkan yasada aşağıdaki gibi bir madde var ancak sizin durumunuza uygulanırmı bılemıyorum
Ek Madde 19.- Bu Kanun ve 2926 sayılı Kanuna göre kayıt ve tescili yapıldığı halde, beş yıl ve daha fazla süreye ilişkin prim borcu bulunan sigortalıların bu sürelere ilişkin prim borçlarının Kurumca yapılacak bildirimde belirtilen süre içerisinde ödenmemesi halinde daha önce prim ödemesi bulunan sigortalının ödediği primlerin tam olarak karşıladığı ayın sonu itibariyle, prim ödemesi bulunmayan sigortalının ise tescil tarihi itibariyle sigortalılığı durdurulur

ek 19 madde ,2926 sayılı kendi adına bağımsız tarım çalışanlara ait,sizin mükellefiniz sanırım 1479 sayılı yasa ait.ilgili maddeden yararlanamazsınız.

sayın öz,
bu kanun terimi 1479 sayılı yasa içindir. ilgili kişi afdan yararlanarak primlerini ödemelidir. daha sonra ilaç gibi gelecektir.
selamlar