Bağkur Malulen Emeklilik

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan efturgut
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Merhabalar;
08.2002'de SSK girişim yapıldı ve 2009'a kadar toplam 1917 gün prim günüm mevcut.
2009'da İsteğe bağlı sigortayı başlattım ve 2011 temmuz ayında kendime firma kurarark bu ay çalışan bağkur sigortasına geçtim. şuan için 1034 gün isteğe bağlıdan prim günü mevcut.
2001 yılında ise Diyabet rahatsızlığından dolayı %40 özürlü raporu çıkardım.
Bağkur devam edeceğim ve ne zaman emekli olma hakkını elde edeceğim.
Teşekkürler.

Ynt: Bağkur Malulen Emeklilik

efturgut ' Alıntı:
Merhabalar;
08.2002'de SSK girişim yapıldı ve 2009'a kadar toplam 1917 gün prim günüm mevcut.
2009'da İsteğe bağlı sigortayı başlattım ve 2011 temmuz ayında kendime firma kurarark bu ay çalışan bağkur sigortasına geçtim. şuan için 1034 gün isteğe bağlıdan prim günü mevcut.
2001 yılında ise Diyabet rahatsızlığından dolayı %40 özürlü raporu çıkardım.
Bağkur devam edeceğim ve ne zaman emekli olma hakkını elde edeceğim.
Teşekkürler.

İlk işe giriş tarihinizden önce işgücü kaybınız olduğu için malulen emekli olamazsınız. Özürlülük kapsamında aşağıdaki şartlarla emekli olabilirsiniz

SSK 19 yıl sigortalılık, 4240 gün

Bağkur 18 yıl sigortalılık, 4 bin 680 gün

Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.Malulen derken özürlülükle ilgili demek istemiştim.Yanlış yazdıysam kusura bakmayın.

efturgut ' Alıntı:
Teşekkür ederim bilgilendirmeniz için.Malulen derken özürlülükle ilgili demek istemiştim.Yanlış yazdıysam kusura bakmayın.

Rica ederim, Estağfurullah. Çok karıştırlıyor ama ikisi farklı kavramlar, emeklilik şartları da farklı. Örneğin siz rapor tarihini yazmamış olsaydınız, yanlış bilgi verebilirdik.

soru:bağkurda malülen emeklilik veya işgöremezlikten emeklilik ve sonrası

03.02.2003 tarihi ilk sigortalılık sgk girişim.buradan 624 günüm var.
05.05.2005 te bağkura geçtim ve hala ödemekteyim.2741 gümün var.
geçtiğim yıl diyalize girdim ve yüzde 90 özürlü raporu verdiler.sgk ya gittim bilgi almak için 2012 de.yeni yönetmeliğe malülen emekli olabilmen için en az 10 yıllık hizmet süresi şartı var dediler ve seneye gel dediler.bende 2012 nin sonunda böbrek nakli oldum.ve bizlere yüzde 70 özürlü raporu veriyorlar.böbrek nakli olmam melülen emekli olmama engelmidir ve olsam işyeri faliyetime devam edebilirmiyim(iş yerimde bi ruhsatım var ve bu ruhsat benim üzürime olması gerekiyor)malülen emeklilik yerine işgöremezlikten emekli olma şansım varmı bu konuda bana yardımcı olursanız sevinirim .şimdiden tşk ler saygılar

Malülen emekli olabilmek için 10 yıllık sigortalılık süresi 1800 gün ve çalışma gücünün %60 nı kaybettiğine dair rapor alınması gerekiyor.Genel olarak malüliyet ile özürlülük oranını tespit eden raporların değerlendirmeleri farklı oluyor.Örneğin özürlülük oranı %80 olması demek malulen emekli olacağınız anlamına gelmiyor.Mutlaka malüliyet oranının tespitini istiyorlar.Bu ayrı.
Asıl meseleye gelelim.Böbrek nakli olman malülen emekli olmana engel değildir.SGK ya başvurup malülen emekli olmak istediğini belirteceksin.Onlar seni yetkili hastahaneye sevk edip malül olup olmadığının tepsitini isteyecekler.Eğer hastahane malüliyetine karar verirse sgk bunu merkez sağlık kuruluna gönderecektir.Merkez sağlık kurulu bunu kabul ederse mesele yok.Ama redderse itiraz hakkın var.İtirazında reddedilirse mahkemeye başvurabilirsin.Kesin kazanırsın.
Malülen emekli olursan işyeri faaliyetine devam edebilirsin.Ama %15 sgdp primi maaşından kesilir.Ama malülen emekli olduktan sonra sigortalı işte çalışamazsın.Çalışırsan emekli maaşın kesilir.
4/b kapsamında bulunduğunuz için erken emeklilikte 15 yıl ve 3960 gün şartlarına tabisiniz(Özürlülük oranınızın %60 üzerinde olduğu düşünüldüğünd).Tabi rahatsızlığınız sigortalı olarak işe başladığınız tarihten önce olmaması şartı ile.