bagkur primi belirme

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan meralan
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
merhabalar,

ben bir kaç ay önce bir şirket kurdum ve bağkur kaydımı en alt limitten (asgari ücret üzrerinden) yaptım. ancak şimdi asgari ücretten daha fazla bir maaş alacağım (ve öyle bir bordro çıkaracağım). bu durumda gidip bağkur'a yeni gelirimi beyan etmek ve daha fazla prim ödemek zorunda mıyım? yoksa ne kadar bordrom olursa olsun da istediğim miktarda prim ödeyebilir miyim?

şimdiden teşekkürler...

Ynt: bagkur primi belirme

Yorumsuz...........
5510 sayılı Kanunun 80.maddesi
......
4 üncü maddenin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamındaki sigortalıların aylık prime esas kazançları, 82 nci maddeye göre belirlenen prime esas günlük kazanç alt sınırı ile üst sınırı arasında kalmak şartı ile kendileri tarafından beyan edilecek günlük kazancın otuz katıdır. Bu sigortalılar tarafından Kurumca belirlenen sürelerde aylık prime esas kazanç beyan edilir. Ancak beyan edilen kazançta bir değişiklik olması durumunda, sigortalının yeniden beyan ettiği kazanç üzerinden hesaplanan prim tahsil edilir.

4 üncü maddenin birinci fıkrasının (b) bendi kapsamında sigortalı sayılan kişi, aynı zamanda işveren ise beyan edeceği aylık kazancı, çalıştırdığı sigortalıların kazancının en yükseğinden az olamaz. Beyanda bulunmayan sigortalının primleri, prime esas asgarî aylık kazanç üzerinden hesap ve tahsil edilir. Beyanda bulunmayan veya beyan ettiği kazancın düşük olduğu tespit edilen sigortalıların prime esas kazançları, tespit edilen kazanç düzeyine çıkartılarak beyan edilen kazançla arasındaki farkın primi 89 uncu madde hükümlerine göre gecikme cezası ve gecikme zammı uygulanmak suretiyle tahsil edilir.