uyumsoft

Bağkur Primi

logo isbasi
dükkan sahibine bağkur kaydı yapılacak. eşi ssk lı
bu kişinin bağkur kaydında sağlık sigortasını eşinin sigortasından kullanıp, bağkur priminde sağlık sigortası eksik prim ödenir mi.

Re: bağkur primi

meltembatır' Alıntı:
dükkan sahibine bağkur kaydı yapılacak. eşi ssk lı
bu kişinin bağkur kaydında sağlık sigortasını eşinin sigortasından kullanıp, bağkur priminde sağlık sigortası eksik prim ödenir mi.

Sayın meltembatır

Böyle bir şey olmaz.

SSKlı olan eşe işyerı kaydını açmayı neden düşünmüyorsunuz.

Bu taktirde hiç bagkur primi ödemezsiniz.

Eş bayan sa bağkurdan isteğe bağlı sigortasını(ev hanımı olarak) yaparsınız(emeklilik için)

.

bağkur primi

sn.nakula cevabınız için teşekkürler.
işyeri faaliyeti devam eden mükellef 01.11.06 da sigortalı olacak.
kendisi zaten bağkurlu.
işyerini eşinin üzerine devredecek. Dolayısıyla eşine bağkur kaydı yapılcak.
bu mükellefin bana söylediği başka bi işyeri sahibi arkadşının aynı durumda olduğu, ve sağlık sigortasının yatmadığıydı. Ben de böyle bişey olmayacağını, ve hiç duymadığımı söyledim.
Sonra siz meslektaşlarımdan öğrenmek istedim.

sayin meltem batur, anladigim kadariyle isyeri sahibi olan es baska bir yerde ise baslayip sigortali olacagi için, isyerini esinin adina devredecek, eger durum böyle ise, bence isyerini hiç devretmesin bagkur ödemeye devam etsin, ise basladigi isyerinede söylesin, ben bagkurluyum diye, bordroda sadece gelir vergisi kesintisi yapip vergi dairesine ödesinler. haricen sigorta girisi yapmasinlar, yok iki esinde emekli olmasini istiyoruz diyorsaniz, maalesef ikisininde saglik primlerinin ödenmesi gerekecek ve kendi sigorta kolunun saglik hizmetlerinden ayri ayri yararlanacaklardir.