Bağkur soru

Merhaba,dükkan işletttiğim süre boyunca bağkurdan beklentim olmadığı için tescil yaptırmadım.İşlerim bozuldu dükkanı kapattım ama e devletten 4bye baktığımda 1 ekim 2008-30 temmuz 2014 arası borç yazıyor(70 ay).Vergi oda sicili kapattım ama sgkya gitmedim hiç.Sgkya kendim gitmediğim için 31 temmuzda borcumu silmemezlik yaparlar mı? Saygılar

SGK nın 2015/13 sayılı Genelgesi açık 31.07.2015 tarihinde, 30.04.2015 tarihinde önce, bir yıldan fazla bagkur prim borcu olanların borcu silinecek
hiç endişe etmeye lüzum yok, bağkur prim borcunuz mutlaka silinecek, ancak 30.04.2015 tarihinden sonraki dönem silinmeyecek, o dönemi ödemek zorundasınız

Sayın bilmezkişi,değerli cevabınız için teşekkür ederim ama ben dükkanı geçen sene kapattım yani terk etmiş sigortalı yazıyor durumumda ve 70 ay olarak sabit duruyor 30 temmuz 2014den itibaren.Hiç prim ödemesi de yapmadım bağkurluyken yani sgk kendi açıp kendi kapatmış benim bağkuru

Bi yerde sanki 10 gün içinde bildirilir diye bir şey okumuştum ama o bakımdan korkmuyor da değilim,acaba yasada benim gibi kendi kapatmayıp,vergi dairesi sgkya bildirir diye bir ibare var mı?

Endişe etmenizi gerektirecek bir durum yok Sn. Witchking bu ayın sonunu beklemeden ilgili formu doldurun ve bizaat SGK gidin bence.

Silinir, hatta bugün gitdim. Sgk müdürlükleri bununla ilgili girişlere duyuru yazısı asmışlar.