personel maaş programı

Bağkurda emeklilikle ilgili

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ebe42-20
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
anem 54 yaşında yaklaşık 6,5 yıl dükkan işletti esnaf bağkur ve sonra isteğe bağlıya çevirip 7 yılı aşkın yatırıyoruz...ödemesi 7 aykaldı ve biz 7 ay toplu para yatırıp bu ay emkli olmak istiyor böyle bir imkanı varmı böyle bişi yengemde oldu ama sigortalıydı acaba olurmu bağkurdada bilgilendiririrmisiniz....ne yapmalıyız....

Ynt: Bağkurda emeklilikle ilgili

Bağ-Kur başlangıç tarihinin gün, ay ve yıl olarak bilinmesi gerekiyor.

Mecburi Sigortalılık 09/07/1996 26/01/2004 7yıl 6ay 17gun
Yenidene İsteğe Bağlı Sigortalılık 26/01/2004 26/11/2010 6yıl 10ay küsur gün
Bayan 54 yaşında
toplu olarak yatırabilirmiyiz hemen emekli olabilirmi

Bağ-Kur?dan 5400 gün sayısı ile 56 yaşını tamamlayarak kısmi emekli olabilir. Verdiğiniz tarihlere göre gün sayısı 5177 eder. 5400 güne tamamlamak için 225 prim gününe (8 ay) ihtiyaç var. Bu süre tamamlandığı zaman prim ödemeden 56 yaşını tamamlamayı bekleyebilir ancak sağlık yardımı alamaz. Toplu ödeme yapılamıyor. Şayet yurtdışında ev kadını olarak geçen süre varsa o süre borçlanılabilir.

bize 54 yaşında olabileceğini söylemişlerdi bi yanlışlıkmı var

bağkura başlama tarihi 1999 öncesi buna dikkat ettinizmi sezer bey yani 09-07-1996 yılında başladı

ebe42-20 ' Alıntı:
bize 54 yaşında olabileceğini söylemişlerdi bi yanlışlıkmı var
Anneniz, SSK şartları ile emekli olabilme şansı olsaydı 54 yaşında emekli olabilirdi. Fakat bütün hizmeti Bağ-Kur kapsamında olmuş. Bu nedenle 56 yaşını tamamlayınca emekli olur. Size "54 yaşında emekli olur" diye söylendi ise, 54 yaşını da doldurduğuna göre neden emekli olması için kuruma başvurmadınız?

Bir yakınım, 1982 tarihinde şöförler odasına kaydını yaptırarak bağkur 1999 yılında rahatsızlığı dolayısı ile dolmuş hattını başkasına devrediyor kendiside 2002 yılında vefat etmiştir. 2005 yılına gelindiğinde yönetim kurulu kararı ile odadan terkinine karar verilmiştir. bu arada 28.01.1994 ile 07.12.1999 yılları arasında vergi dairesinden vergi mükellifi olarak görünmektedir. 6 yıl ffili çalışma süresi, 1 yılda askerlik borçlanması ile birlikte toplam 1300 gün ödenmiş primi bulunmaktadır. Şimdi, vefat edenin geride kalan ailesi torba yasadan faydalanmak ve yetim aylığı almak için müracatta bulunmuşlardır. Ancak kurum kendilerine, bağkur kaydının silindiği gerekçesi ile yetim aylığına bağlanamayacağını bildirmişlerdir. Başvuru yapan yakınları son derece yardıma muhtaç ve mağdur durumdalar...

Bağkur kaydının bu şekilde silinmesi mümkünmüdür? bu durumda yetim aylığına bağlanabilmek için ne yapılabilir? yada kazanılmış haklarının korunabilmesi ve geri alınabilmesi için ne yapabilirz?

Şimdiden çok teşekkür ederim