Bağkurmu? SSK mı?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan abdsis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

abdsis

Katkı Sunan Üye
Merhaba,

Bir Limited şirkette 4/a (eski ssk) lı olarak 2006 yılından beri çalışıyorum. Şimdi ise hem şirkette çalışmaya devam edip hemde bir muhasebe bürosu açacağım.

Soru: SSK(4/a) ya devam edebilirmiyim. Yoksa işe başlama tarihimden itibaren zorunlu olarak bağkurlumu (4/b) oluyorum.

1 ekim 2008 den önce boşluk vermeksizin ssk ya devam ediliyordu ama şimdi bu konuda biraz tereddütüm var görüş ve önerilerinizi bekliyorum.

iyi çalışmalar.

Ynt: 4/a olarak devam edebilirmiyim.

sgk ile de görüştüm net bir cevap veren olmadı. sizlerdende bir cevap gelmedi. Demekki tereddütlü olmakta haklıymışım. Gerçekten bu konu muallakta kalmış bir konu yinede görüşlerinizi paylaşırsanız memnun olurum.

iyi çalışmalar.

Ynt: 4/a olarak devam edebilirmiyim.

değerli forumdaşlar, çok zor bi konumu açtım cevap veren yok, yoksa iş yoğunluğundan cevap verecek zamanınızmı yok. Bu konuda çeşitli makaleler yazılar okudum ama gerçekten bir sonuca ulaşamadım.

Görüş ve önerilerinizi bekliyorm.

iyi çalışmalar.

Ynt: Bağkurmu? SSK mı?

Sn.abdsıs

ssk yada bağkur anlamında sıkıntı yok,ssk lılığınız kesintiye uğrayana kadar ssk lı çalışabilirsiniz.Yanlız meslek kanunumuzda bağımlı çalışma ile ilgili hususa göre de bu şekilde çalışamazsınız.Fakat bu şekilde muhasebe bürolarının olduğunu da biliyorum..Oda uyarı verene kadar devam diyorlar...

Sayın SMMM69,

cevabınız için teşekkür ederim. oda durumunu hiç düşünmemiştim, gerçekten birde o boyutu var ben sadece ssk bağkur durumuna odaklandım. sizinde belirttiğiniz gibi oda uyarana kadar devam edilebilir.

iyi çalışmalar. diğer meslektaşlaında görüşlerini bekliyorum.

Büro açtıktan sonra çalışanlara listesine kaydolabilmen için odaya form veriyor. o formdan alıntı

"ÇALIŞANLAR LİSTESİ KAYIT
BİLDİRİM FORMU

Meslek Mensubu olabilmenin genel ve özel şartlarını taşıdığımı, gerçek veya tüzel kişilere tabi ve onların işyerlerine bağlı olarak hizmet akdi ile çalışmadığımı, ticari faaliyette bulunmadığımı, meslekle ve meslek onuru ile bağdaşmayan işlerle uğraşmadığımı, cezai ve inzibati bir kovuşturma altında bulunmadığımı ve mesleği yapmaya engel başka bir halimin olmadığını beyan ederim."

kesinlikle böyle birşey söz konusu olamaz. büro açacaksanız kesinlikle çalıştığınız işyerinden sigortalılığınızı sonlandırmanız ve bağkurlu olmanız gerekiyor. aksi takdirde başınız ağıracaktır. ayrıca işyerinize devam edecekseniz her ay düzenli olarak serbest meslek makbuzu keserek oradan maaşınızı alabilir ve büronuzda sorunsuz bir şekilde devam edebilirsiniz. ama tabi bu meslek mensuplarının ve odaların tasvip etmediği bir durum, bilginiz olsun.

anlamıyorum, bi doktor bi avukat hem biryerde ücretli çalışarak hemde büro, muayene açıyorlarda biz niye açamıyoruz. ayrıca primleride ilgili kuruluş veya kurum yatırıyor.