Bağkur'u Kapatma

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan gamze_
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
G

gamze_

Ziyaretçi
merhaba; sormak istediğm bir kişinin sigortasının yapılabılmesi için önceden actığı bağkurun kapatılması gerekıyormus acaba bu bağkur'u nasıl kapatabiliriz kişinin borcu çıkar mı yani bi ödeme yapması gerekıyor mu ssk'ya gidip kapatabılıyor mu yoksa başka bır işlemı var mı ayrıca bu kişi önceden bi şirketin ortağı olarak gözüküyor fakat vergi dairesinden tasfiye işlemlerı yapıldı şirketın yanı su an şirketle alakası yok.şimdiden tşk ederım.

Ynt: bağkur'u kapatma

Cevabı bılen varsa cevalarsa sevinirim...

Ynt: Bağkur'u Kapatma

bu kişinin bağkurluluğu varsa, ya bir işyeri açmıştır, yada dediğinizgibi şirket ortaklığı vardır. şirket ortaklığı varsa ve bu ortaklık son bulmuşsa, bağkura giderek bağkurluluğunu kapatabilir.

furkan bey evet kişi bi şirkete ortaktı tasfıye işlemlerı yapıldı sırketın fakat gıdıp bağkurunu kapttığında 2000 tl cıvarında bı borcu cıkmıs acaba bu bağkurdan kalan borc mu yoksa vergı borcu olabılır mı?

o bağkur borcudur. Vergi borcunu vergi dairesine gidip öğrenebilirsiniz.

bağkuru kapattıysa borcu olması önemli değil, başka bir yerde sigortalı olarak çalışabilir

ben tekrar bı soru sormak ıstıyorum bu konu ile ılgılı kac gundur bu işle uğrasıyoruz acıkcası bı sonuca varmıs değiliz bılen arkadaslar varsa bağkur kapatma işlemlerını cevp verırlerse cok ıyı olur sadece bağkura gıdıp dılekce mı vermek gerekıyor ne yapmamız gerekıyor vergı daıresınde vergı borcu yoktur yazısı alınmalı gıbı bısey duydum boyle bırsey var mı kı sadece bağkura gıtmemız gerekmez mı? bağkur borcuna internetten bakıyorum terk etmıs sıgortalı yazıyor durumunda borc sıfır gozukuyor....

bildiğim kadarıyla vergi dairesinden kapanış dilekçesinin bir nüshasının vergi dairesinden çektiyorsun veyahut vergi dairesinden kapanış yazısı alıyorsun buna istinaden eğer bağkur borcu yoksa kapınışı yapıyor borcu varsa borcun ödenmesini istiyor ondan sonra kapatıyor.

sayın kavazlı direk bağkur'a gidilmiyor yanı öyle mi vergi dairesi de işin içine gırıyor acıkcası kşi zaten vergı daıresıne gıtmıs 2000 kusur lıra cıkmıs borcu onu ödedıkten sonra kapatabılır bağkurunu değil mi?

normal şartlarda borç ile bağkurun alakası olmaması lazım. siz bağkura gideceksiniz, size bir form verecekler bu formla ticaret sicile giderek orasını ortaklığınız son bulduğu tarihde yazılarak onaylatacaksınız, o formlada bağkur sizin kapanışınızı yapacak. ortaklığın son bulduğu tarih itibariylede bağkurunuz son bulmuş olacak.