Basit Usul KDV ve Kredi Kartlı Satışlar

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan a.yeşim
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

a.yeşim

Katkı Sunan Üye
Merhaba;

Basit Usulde bir mükellef post cihazı kullanıyor ve düzenli olarak post cihazından geçtiği tutarları perakende satış fişi ile kesiyor. Ama bu mükellef Sadece bir firmaya her ay KDV'li fatura düzenlediğinden KDV mükellefi ve her ay KDV Beyannamesi veriliyor. Ancak 2008/11.ayda Bu firmaya fatura kesmediğinden Beyannamesi Boş. KDV Beyannamesini Gönderirken e-Beyan'da (45.satırda) Kredi Kartlı Satışlar ile ilgili uyarı alıyorum. Ne yapmam Gerekir Önerilerinizi Paylaşırsanız Sevinirim.
Herkese Kolay Gelsin.

Ynt: Basit Usul KDV ve Kredi Kartlı Satışlar

KDV mükellefi oldu ise tüm satışlarında kdv göstermesi ve beyan etmesi gerekir.

Kredi kartından çekim yapmış fakat psf yada fatura düzenlememiştir.Sen e-beyannameden gördüğün rakamı satışlar kısmına ekle.Benim başımada sık sık geliyor.Z raporunun fişi bitiyor kk çekim yapmasına rağmen fiş kesmeyebiliyorlar.

sayın nane;
Katma Değer Vergisi Genel Tebliği (Seri No:88)

2- İstisna uygulamasının başladığı 1/7/2003 tarihinden itibaren, düzenledikleri belgelerde katma değer vergisi gösteren veya "KDV Dahildir" mealinde bir şerhe yer veren basit usulde vergilendirilen mükellefler, belgede ayrıca gösterilen veya iç yüzde yoluyla hesaplanacak vergi tutarını Katma Değer Vergisi Kanununun 8/2. maddesi gereğince vergi dairesine beyanname ile yatırmak zorundadır. Vergi dairesine ödenecek tutardan, alışlar dolayısıyla yüklenilen vergiler indirilmeyecek, yüklenilen bu vergi tutarı, Gelir Vergisi Kanunun izin vermesi halinde gider veya maliyet olarak dikkate alınacaktır.
ibaresine göre sadece kdv'li Belgelerin beyan edilmesi gerekmiyormu? Ben mi yanlış anlıyorum !!