uyumsoft

basit usülde tevkifatlı kdv

logo isbasi
merhaba arkadaşlar
acilen problemime cevap yazabilirseniz şimdiden teşekkürler.
benim basit usülde bir mükellefimin aldığı hurda demir, karton, atık naylon gibi tevkifata tabi ürünlerdeki KDV. sinin durumu ne olacak ? örneğin ; 1800,00 * % 18 kdv 324,07 = 2124,47 ytl. dir.
% 90 Tevkifatı = 291,66 kdv ödemesi çıkmış. ( Aldığı faturadan )
Bu firma 291,66 ytl. tevkifat kdv ' yi VERGİ DAİRESİNE yatırınız ve parasını bizden tahsil ediniz demiş. Basit usüldeki bir mükellef bu parayı nasıl yatırabilir ?

!!!

Sosyal ve Askerî Amaçlı İstisnalarla Diğer İstisnalar
Madde No 17

g) (5228 sayılı Kanunun 15 inci maddesiyle değişen bent. Yürürlük: 1.8.2004) Külçe altın, külçe gümüş, kıymetli taşlar (elmas, pırlanta, yakut, zümrüt, topaz, safir, zebercet, inci, kübik virconia) döviz, para, damga pulu, değerli kâğıtlar, hisse senedi, tahvil ile metal, plastik, lastik, kauçuk, kâğıt, cam hurda ve atıkları (hurda metalden elde edilen külçeler dahil) teslimi,

ben zaten biliyorum. karşı tarafın kestiği faturada tevkifat uygulanmış. Basit usülün hissesine düşen tevkifat tutarını karşı firma 2 nolu kdv beyanı ile göndermesi gerekmiyor mu ?

Benim anladığım kadarıyla mal aldığınız firma KDV istisnasından faydalanmadığı için hurda teslimlerine tevkifat uygulamaktdaır.
Bu nedenle siz bağlı olduğunuz vergi dairesine 2 nolu KDV mükellefiyeti açtıracaksınız ve bu tevkifat tutarındaki KDV'yi vergi dairesine yatıracaksınız.