Basit Usule Girer miyim ?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan tatang54
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Herkese merhabalar diyorum,
İstanbul Bayrampaşa'da bir yer tutmayı planlıyorum.Baktım gördüm dükkan 1.kat pasaj içerisinde ortalama 15m2 birşey.Kirası aylık 250 TL.Ben davetiye işi yapmak istiyorum.Önceden bir başka yeri işlettim ancak benim üstüme değildi ve okuduğumdan sigortamda yoktu.Maliyeye başvursam herhangi bir sıkıntı çıkabilir mi?Aylık ödemeleri vs biliyorum.Birde kanunda reklam ve ilan işleri yararlanamaz diyor.Davetiye reklam işine girer mi, girmez mi?İmalat yapmayacağım.Alıp satacağım.Okulumda bittiğinden dolayı çalışmadığımdan gss primi ödüyorum sigortama aylık.Bu iptal olacak mı aynı şekilde devam edebilecek miyim?İşyerini abimin adına açsam okulu devam ediyor sigorta olayı nasıl olacak? Teşekkürler yardımınıza ihtiyacım var..

Ve birşey daha eklemek istiyorum.İnternetten satış yapmak basit usule girer mi ? Herhangi bir sıkıntı çıkarır mı ? Faturasını vs. keseceğim tabiki.

Basit usule(**) tabi olmanın genel şartları şunlardır:
1. Kendi işinde bilfiil çalışmak veya bulunmak
2.İşyeri mülkiyetinin iş sahibine ait olması halinde emsal kira bedeli, kiralanmış olması halinde yıllık kira bedeli toplamı büyükşehir belediye sınırları içinde 1.1.2014 tarihinden itibaren 5.500 TL aşmamak.
3. Ticari, zirai veya mesleki faaliyetler dolayısıyle gerçek usulde Gelir Vergisi'ne tabi olmamak.

Basit Usule Tabi Olmanın Özel Şartları
1. Satın aldıkları malları olduğu gibi veya işledikten sonra satanların yıllık alımları tutarının 1.1.2014 tarihinden itibaren 77.000 TL. veya yıllık satışları tutarının 1.1.2014 tarihinden itibaren 110.000 TL. aşmaması,
Aşağıda yazılı olanlar basit usulden faydalanamazlar:
6. Her türlü ilan ve reklam işleriyle uğraşanlar veya bu işlere tavassut edenler;

basılmış davetiye ilan ve reklama girmez

Basit usule(**) tabi olmanın genel şartları şunlardır:
1. Kendi işinde bilfiil çalışmak veya bulunmak
2.İşyeri mülkiyetinin iş sahibine ait olması halinde emsal kira bedeli, kiralanmış olması halinde yıllık kira bedeli toplamı büyükşehir belediye sınırları içinde 1.1.2014 tarihinden itibaren 5.500 TL aşmamak.
3. Ticari, zirai veya mesleki faaliyetler dolayısıyle gerçek usulde Gelir Vergisi'ne tabi olmamak.

Basit Usule Tabi Olmanın Özel Şartları
1. Satın aldıkları malları olduğu gibi veya işledikten sonra satanların yıllık alımları tutarının 1.1.2014 tarihinden itibaren 77.000 TL. veya yıllık satışları tutarının 1.1.2014 tarihinden itibaren 110.000 TL. aşmaması,
Aşağıda yazılı olanlar basit usulden faydalanamazlar:
6. Her türlü ilan ve reklam işleriyle uğraşanlar veya bu işlere tavassut edenler;

basılmış davetiye ilan ve reklama girmez

Tüm şartlara uyuyorum şuanlık.Ancak basılmış derken bana müşteri gelecek ve davetiye modellerinden seçecek.Ben matbaada bastırtıp getirip ürünü teslim edeceğim.Bu yönden reklama girmez değil mi?

::Kitaplar ve Broşürler::

Basit Usule Tabi Mükellefler İçin Vergi Rehberi bunu şu verdiğim sayfada bul indir oku kafandaki sorulara cevap olur inşallah

http://www.gib.gov.tr/fileadmin/beyannamerehberi/2014_basit_usul.pdf

üzere büyükşehir belediye sınırları içinde aşağıda belirtilen faaliyetleri yapan
mükellefler, gerçek usulde vergilendirilme kapsamına alınmıştır.
a) Her türlü emtia imalatı ile uğraşanlar,
b) Her türlü emtia alım-satımı ile uğraşanlar,

Son düzenleme:
Yardımcı olduğunuz için çok çok teşekkür ederim.
Pek bu teferruatlı yazılardan birşey çıkaramıyorum aklım karışıyor.Basit usul maddelerine göre olabiliyorum ancak Gerçek usul'deki maddelerde beni etkiliyor.Sonuçta alıp-satacağım.Ancak dükkanda sadece 1 adet numune olacak her üründen, oradan vermeyeceğim öyle bir durumda var.Benim basit usulden faydalanmam için ne yapmam ne demem gerekiyor maliyeye tam olarak.Yoruyorum kusuruma bakmayın