Bedelsiz Kesilecek Fatura

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan aysely
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Bir müşterimize sattığımız mallar sorunlu olduğu için, bu malların yerine aynı ürünlerden tekrar gönderdik. Fakat ikinci gönderdiğimiz ürünler için herhangi bir bedel almayacağız. Sevk irs.ile gönderdik malları. Faturasını nasıl düzenlemem gerekir, emin olamadım.

Şimdiden teşekkürler...

Re: Bedelsiz kesilecek Fatura

aysely' Alıntı:
Bir müşterimize sattığımız mallar sorunlu olduğu için, bu malların yerine aynı ürünlerden tekrar gönderdik. Fakat ikinci gönderdiğimiz ürünler için herhangi bir bedel almayacağız. Sevk irs.ile gönderdik malları. Faturasını nasıl düzenlemem gerekir, emin olamadım.

Şimdiden teşekkürler...

Ben olsam ilk yolladığım malların faturasını karşı tarafa keserim(iade aldıkların yani). Sonra karşı tarafdan da iade faturası düzenlemesini isterim. (ilk yollanan mallar için bu işlem) yani sen fatura düzenle mallara.... karşı tarafda iade faturası düzenlesin.

Son yollanan mallarada normal fatura düzenlerim. sorun böylece ortadan kalkmış olur.diye düşünüyorum. kolay gelsin.

Cevabına teşekkürler..

İlk mallar için ft.kesildi zaten. Ama baskısı bozuk olan bu malları iade almadık, bizimde bir işimize yaramayacak çünkü. İkinci parti giden malları da bedelsiz gönderdik. Ft'nın bedelsiz kesilmesi isteniyor. Dolayısıyla başka bir çözüm yolu bulmalı...

Bu durumda ilk kesilen kesilen fatura için muvaazaalı işlem yaptığınızı ve matrahı düşürdüğünüzü iddia etsem böyle olmadığını nasıl ispatlayacaksınız? Dayanak evraklarınız vs...var mıdır?

Karşı taraf reklamasyon kessin, hurdaları size geri yollasın irsaliyesini saklayın ya da kayıtlara alıp hurda yazın ya da iade faturası kessin ya da hurda malların hurda olduğuna dair bir ekspertiz raporu alın, bişey yapın yani ....

tabi tutarın önemlilik derecesini de bilmiyorum, yani 10.-YTL mi 1.0000.000.-YTL mi? ona göre yapılacak işin astarı yüzünden pahalıya gelmesin.

Fatura açıklamasına veya faturaya şerh koyarak ör;
xxxxxx tarih ve xxxx nolu fatura ile teslimi yapılan hatalı ürünlerin yerine gönderilen malzeme

gibi bedelsiz fatura kesin ......