Belge Türünde Hata mı Yapıyorum?

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan 1907
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
basın mensuplarının aylık prim ve hizmet belgelerinde belge türü kod numarası 3 olarak gönderiliyorken 5510 sayılı kanunla itibari hizmet süresi ile yıpranma hakkı kalktığı için belge türünü 1A olarak gönderiyorum , doğru değilmi?

Ynt: Belge Türünde Hata mı Yapıyorum?

Evet 1907 1A olarak göndermeye devam et doğru yapıyorsun. ben de önceki gün araştırmak zorunda kaldım. bende önceden 1A olarak gönderiyordum.. ama 03A olarak göndermem gerekiyormuş. artık gerekmiyormuş 1A yani tüm sigorta kolları dahil olarak göndermeye devam et.
-benim sorum da artık daha önce 1A olarak gönderdiklerimi nasıl 3A yaptıracağım, neler ile ne tür cezalar ile karşılaşırım. bilemiyorum yardımcı olurmusunuz ?

5510 saylı kanun Ekim ayında yürürlüğe girdikten sonra ekim ayından itibaren mi 1A olarak verilmesi gerekiyor ?
Ben bu firmayı yeni teslim aldım, 2008 yılına ait tüm ssk aylık bildirgeleri 1A olarak verilmiş.
Sizinle aynı durumdayım . Eğer ekim ayından itibaren geçerli ise bu kanun ekim ayından önceki bildirgeleri 3A olarak vermemiz gerekir diye düşünüyorum. Sanırım iptal bildirge vermemiz gerekiyor.

Peki 3A bildirgelerinde ssk oranlarında farklılık oluyormu ? Aynı vergimi ödeniyor 1A ile ?

bu gün sabah gelirken sgk uğradım.. iptal verecek yerine de asıl olarak yeniden vereceksiniz dedi. ama önce dilekçe yazın ekinde iptal ve asıl aylık bildirgeleri verin biz onu teftişe göndereceğiz gerçekten o faaliyet konunuz ise teftiş sonrası iptal ve asıl olarak evraklarınızı işleme koyarız dediler. ben int. iptal asıl versem dedim süresi geçtiği için bizim girmemiz gerekir dediler. vergi konusunda değişiklik olmaz ama prim oranı 2 puan fazla imiş diye biliyorum ama emin değilim.
sizde de bir gelişme olursa paylaşırsanız sevinirim. teşekkür ederim.