Belirli Süreli İş Sözleşmesinin Feshi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan günser
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
Çalıştığım firma ile 30 ağustos tarihinde bitecek şekilde sözleşme imzalamıstım. Firma ile 15 ay aralıksız çalıştım ve isi zamanından erken bitirdik. Haziran ortası itibariyle bizlere cıkıs verildi. Firma sadece kıdem tazminatını ne icerideki maasımızı vereceğini soyluyor. Benim kafamda ise yıllık izin alacagım ve bir bildirim yapmadıkları icin ihbar tazminatını da talep etmek var. Sizin gorusleriniz nelerdir. Neleri alabilirin. Şimdiden tesekkurler.

Son düzenleme:
Belirli süreli sözleşme ile çalıştığınızdan ( ki iş te uygun sanırım belirli süreli sözleşme yapmaya) ihbar süresi olmaz belirli süreli sözleşmede.
Ancak sözleşme bitim tarihinden önce sona erdirilmesi sebeiyle kalan sürenin ücretini talep edebilirsiniz.
İzin konusunda, eğer hiç izin kullanmadıysanız o sürede, 2 haftalık izin süresi karşılığı ücreti talep edebilirsiniz.

İhbar kısmını anladım teşekkürler. Soyle bir durum var haftalık izinlerimiz her ay imzaladıgımız bodroda kullanılmıs olarak gosterildigi icin haftalık izinler halkında bir hak talebinde bulunamam. Yalnız is yerinden ayrılıp cıkısımızın verilisi arasında 2 haftalık bir surec var. Bu surecte sigorta pirimlerimiz ve maasımız yattı. Bu iki haftalık sureci isveren yıllık izin olarak gosterebilir mi? Yıllık izin kagıdı imzalatmak istemislerdi ben imzalamamıstım.