Belirsiz süreli iş sözleşmesinin işçi tarafından feshi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan baytar515
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
iyi günler.ben 25 nisanda işe girdim. belirsiz iş sözleşmesini imzaladım.1 gün çalıştım ve 26 nisanda müdüre ayrılmak istediğimi söyledim.dilekçe vererek belirttim.sen bilirsin diyerek kabul etti. aşağıdaki maddelere göre benden tazminat alabilirler mi?

sözleşmede yer alan sözleşmenin feshi ve tazminatla ilgili maddeler şöyle:

1.Taraflar yukarıdaki maddelerde yazılı sorumluluklarını yerine getirmez ise karşı tarafa sözleşmeyi herhangi bir tazminat ödemeden feshetme hakkı doğduğunu kabul ve taahhüt etmişlerdir.İşyeri personel disiplin yönetmeliği hizmet akdinin devamı niteliğindedir.

2.Sözleşmenin taraflarından herhangi birisi sözleşmeyi feshetmek isterse, 4857 sayılı iş kanununun 17. maddesindeki ihbar önellerine uygun olarak , personelin işyerindeki kıdemine göre önceden karşı tarafa yazılı olarak haber vermek zorundadır.Haber verilmemesi halinde tarafların ayrıca tazminat isteme hakkı saklıdır.

3.İşveren sözleşmeyi sözleşme süresi içerisinde ve ya bitim tarihinde tek taraflı olarak feshederse personele iş kanunu hükümlerine uygun tazminat öder.

Ynt: belirsiz süreli iş sözleşmesinin işçi tarafından feshi

sözleşmede deneme süresi ile ilgili bir şey var mı?

ewt var ama doldurmadık. ((deneme süresi : ( )ay/yoktur.)) sözleşmede böyle gözüküyor.

baytar515 ' Alıntı:
ewt var ama doldurmadık. ((deneme süresi :( )ay/yoktur.)) sözleşmede böyle gözüküyor.
O zaman ;
yasal olarak işverenin 2 haftalık ücret tutarında ihbar tazminatı hakkı doğuyor.

isterlerse alırlar benden ozaman değil mi?

g705 ' Alıntı:
sözleşmede deneme süresi ile ilgili bir şey var mı?
baytar515 ' Alıntı:
ewt var ama doldurmadık. ((deneme süresi : ( )ay/yoktur.)) sözleşmede böyle gözüküyor.
keremcem ' Alıntı:
baytar515 ' Alıntı:
ewt var ama doldurmadık. ((deneme süresi :( )ay/yoktur.)) sözleşmede böyle gözüküyor.
O zaman ;
yasal olarak işverenin 2 haftalık ücret tutarında ihbar tazminatı hakkı doğuyor.
baytar515 ' Alıntı:
isterlerse alırlar benden ozaman değil mi?
Sözleşmede deneme süresi belirtilmemiş ise ki belirtilmemiş .evet işveren isterse talep edebilir.

baytar515 ' Alıntı:
sözleşmede yer alan sözleşmenin feshi ve tazminatla ilgili maddeler şöyle:

1.Taraflar yukarıdaki maddelerde yazılı sorumluluklarını yerine getirmez ise karşı tarafa sözleşmeyi herhangi bir tazminat ödemeden feshetme hakkı doğduğunu kabul ve taahhüt etmişlerdir.İşyeri personel disiplin yönetmeliği hizmet akdinin devamı niteliğindedir.

3.İşveren sözleşmeyi sözleşme süresi içerisinde ve ya bitim tarihinde
tek taraflı olarak feshederse personele iş kanunu hükümlerine uygun tazminat öder.

1-Merak ettim;tarafların sorumlulukları nelerdi de,yerine getirilmemesi halinde , sözleşmeyi feshetme hakları doğsun ve bu doğuma bağlı olarak tazminat ödenmesin!?
3-belirsiz süreli sözleşmenin bitim tarihi mi olur,sanırım cümle hatalı kurulmuş!

şeref bey cümleler doğru sözleşmenin fotokopisi var bende.yukarıdaki maddeler dediği personelin ve işverenin sorumlulukları yani ücretler, iş disiplini ,izin günleri vs vs.
müdür tazminat hakkımız var dedi.kafam çok karışık.19 yaşındayım.ilk işimde böyle bi sıkıntı yaşadım.sadece 1 gün çalıştım.belirli sebeblerden dolayı çalışmak istemedim.maaş 940 tl.benden alırlarsa ne kadar tazminat alırlar?
cevabınız için şimdiden teşekkür ederim.

Ynt: Belirsiz süreli iş sözleşmesinin işçi tarafından feshi

6 aya kadar olan çalışma süresi için ihbar süresi 2 haftadır,
ihbar süresine uyulmaması durumunda , o süreye denk gelen ücret kadar ihbar tazminatı hakkı doğar karşı tarafın

Ynt: Belirsiz süreli iş sözleşmesinin işçi tarafından feshi

.
keremcem ' Alıntı:
6 aya kadar olan çalışma süresi için ihbar süresi 2 haftadır,
ihbar süresine uyulmaması durumunda , o süreye denk gelen ücret kadar ihbar tazminatı hakkı doğar karşı tarafın
EVET.
Sizin şu an yapmanız gereken bir işlem yok,tedirgin olmayınız işverenin talebi olursa 2 haftalık(14 gün)ihbar tazminatı yaklaşık yarım maaş ödeyeceksiniz,talep etmez/etmiyorlar ise zaten sorun yok .Bekleyin,takdir işverene ait isterse talep eder istemezse etmez.
(not.talep ederlerse de rice edin belki o zamanda vazgeçebilirler,ama illaki almak niyetinde olursa dava yoluyla da olsa alırlar)