Beyanname İmza Haddini Aşan Mükellef

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan turkasia
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

turkasia

Tanınmış Üye
arkadaşlar

ymm ile tam tasdik sözleşmesi olan aynı zamanda da 4 nolu tebliğdeki beyanname imzalatma hadlerinin üzerinde bir anonim şirketle sözleşme yapıcam. mevcut durumda şirket beyanlarını kendi yapıyor. sözleşme yapıldıktan sonra beyanların benim şifremle veya aracılığımla yapılması şartmıdır. yoksa şirket beyanlarını kendi yapmaya devam edebilirmi. işleyiş nasıl olacaktır.

Ynt: Beyanname İmza Haddini Aşan Mükellef

Şirket beyanlarını kendi verebilir. Smmm ile çalıştığımız dönemde şirketin beyanlarını ben veriyordum.

smmm bu durumda sadece danışmanlık sözleşmesi mi yapıyor?eğer ymm ile tam tasdik sözleşmesi olmasaydı bu durumda nasıl olurdu?deneyimlerinizi aktarabilirmisniz?firmada muhasebe müdürü ticaret sicile tescil edilmemişse vekaletle işlem yapıyor ise firmanın yönetim kurulu başkanı mı başvuracak vergi dairesine ebeyanname için?

Smmm danışmalık ve denetim yapar. Beyannameyi kontrol eder ama şirket beyanını kendi verir. Smmm ile anlaşma yapan şirketin beyanlarını smmm ye ait hesap üzerinden vermesi gibi bir zorunluluk duymadım
Ayrıca beyannamede Smmm veya Ymm nin bilgilerinin bulunduğu bölümler mevcut

Beyannamesini kendi verebilen şirketlerin zaten bir ymm ile sözleşme yapma zorunluluğu yok Şirketin imza yetkilisi veya vekalet verdiği kişi ebeyan için başvurabilir.