muhasebe-ci
Katkı Sunan Üye
süresi doldu.
Son düzenleme:
muhasebe-ci ' Alıntı:Sayın Güneş,
"Büro için ise kahraman bakkal markete karşıyı görücez" sözünüz çok doğru. Ben şu anda serbest çalışıyorum ve bu sıkıntıları zaman zaman yaşıyorum. Bize katip gözüyle denetim firmalarına müşavir gözüyle bakıyorlar. Ancak bunu bizlerin değiştirebileceğini biliyorum, en azından ümit ediyorum. Kendi açımdan ise çok fazla bu konuyla uğraşıyorum. Mesela meslekte fark yaratmaya çalışıyorum. Şirketin ilgili olduğu sektörle ve ilgili dönem bilanço ve gelir tablolarından yola çıkarak faaliyet raporları yazıyorum. İşletme sahiplerinin çok hoşuna gidiyor. Resmi çalışan şirketlere başabaş noktası analizleri yapıyorum. Bunlarada bayılıyorlar. Ama şu da olabiliyor. Veriyorsun çalışmayı anlatıyosun sonunda şöyle diyor. "Ben hiç birşey anlamadım" bunlarda var tabi....
CANBOLAT ' Alıntı:Sayın muhasebe-ci eğer çok özel ve gizli değilse hazırlamış olduğunuz faaliyet raporu ve başabaş noktası analizinizden bir örnek mail atarmısınız? Bizlere de yol göstermesi amacıyla.
Görüşünüze tamamen katılıyorum meslektaşım. Peki sizce kurumsallaşmak için nereden başlanmalı, nasıl bir yol izlenmeli, ne gibi engellerle karşılasılabilir. Bu konuda da düşüncelerinizi paylaşırsanız sevinirim.maviefe ' Alıntı:insan agziyla kus da tutsa büroda tek basina bir yere kadar olur.
denetim ve müşavirlik kavramları, muhasebecilik kavramından ilerde çok net çizgilerle ayrılacak gibi görünüyor.
bürolarda yanında muhasebeci çalıştıramayacak düzeyde küçük firmalar kalacak. Onların hacmi belli, müşavirlik kavramından anladıkları belli.
en büyükler ise zaten müşavir çalıştırıyorlar.
Yani mesleğin geleceği denetimde.
yani bağımsız denetimde.
Onun için ise kaliteli arkadaşların bir araya gelmesi lazım. Uluslararası bağlantısı olmadan kurulmuş 80 avukatlı ortaklık bürosu varsa mali müşavirler de pek tabii şirketleşebilir. Bakkallar bir araya gelir en süper market olur. Ancak profesyonel mentalite şart.