Beyler 10 Numara Uzmanlık Sorusu Bilgisi Olandan Fikir Alalım!!!!!

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sharpy
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
sgk eksik günleri kabul etmedi puantajlarda imza yok diye ve eksik günleri geçersiz saydı.bunun sonucu geri kalan günlerin primini istedi. örnek olarak adam ayın 20sinde çıkmış 5 gün prim ödenmiş sigorta 15 günü de istedi. ben de bunun yerine 5 gün prim ödenmiş adamın çıkışını ayın 5 i olarak değiştirdim ve primden kurtarmaya çalıştım. sgk bunu kabul etmedi ve sonradan yapılan çıkışları iptal ettirdi. bunun sonucu primler ve cezalar geldi. böyle bir olay yaşayan var mı?

Yeni çıkan uygulamaya göre, artık puantaj kayıtlarında ilgili işçinin de imzası olacak, eğer yok ise; eksik günler kurum tarafından geçersiz sayılarak prim günleri tah ettirilir.

10 kişiden az işçi çalıştıran işverenler, işçiyi 30 günden az sigortalı beyan etmiş ve 30 günden az çalışma nedenini puantaj kaydı seçmiş iseler eksik gün bilgi formuna ekleyecekleri puantaj kayıtlarına mutlaka işçinin imzasını alacaklardır. 2013/Temmuz ayına ait aylık prim ve hizmet belgesinden geçerli olmak üzere puantaj kayıtlarında işçinin imzasının bulunmaması halinde eksik gün bilgi formu geçersiz sayılacak işverenden eksik sürelere ait ek aylık prim ve hizmet belgesi istenecek ve işverene idari para cezası uygulanacaktır.
alıntıdır.