Bilançoya Geçiş

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan sofist
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

sofist

Katkı Sunan Üye
iyi akşamlar değerli forum arkadaşlarım çok acil bir soruya cevap almam gerekiyor eğer hemen cevap verebilirseniz sevinirim. Gerçek usülde olan bir işletmenin durumu şöyledir.
sorum 1 ; yıl içerisinde mal alışı 149 865,00 ytl ve yıl içerisinde satışı ise 34 786,00 ytl olan bir kişi (01/01/2007-31/12/2007) bilanço esasına geçmişmidir.
sorum 2 ; alışları 133 850,00 ytl satışları ise 82 810,00 ytl olan bir başka vatandaş da aynı şekilde yıl içerisindeki durumu budur. Bilanço usülüne geçmişmidir acaba
sorum 3 ; eğer yukarıda belirtilen rakamlar bilanço esasına geçmiş ise ben aralık ayında defterlerini işletme olarak tasdik ettirdim. Bu dakikadan sonra ne gibi bir işlem yapabilirim ?
sorum 4 ; ilgili madde kanununu okudum ve ordaki ibare de sıkıntı çekiyorum alış ve satış işlemlerin biri belirtilen rakamları aşmış ise bilançodur diyor. Bir işletmenin alışı ne kadar olursa olsun satışı belirtilen hadleri geçmedikten sonra bilançoya geçmiş sayılırı mı ?
vereceğiniz cevaplar için şimdiden teşekkür ederim. herkese iyi çalışmalar

Ynt: Bilançoya Geçiş

arkadaşlar sorum mu anlaşılmadı acaba hiç cevap gelmedide

Ynt: Bilançoya Geçiş

Sayın sofist,

Alım veya satım hadlerinden birinin bile aşılması yeterlidir. Bilanço usülüne geçilmelidir.
Bir an önce bilanço usülüne tabi defterlerini tasdik ettirin.