personel maaş programı

Bildirilmeyen SGK Primi

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan mes_ar
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

mes_ar

Tanınmış Üye
Merhaba arkadaşlar,
05/08/2011 de girişi olan bir kişi 2011/8 ve 9. ay beyannamesinde gösterilmedi. 9. ay için iptal ek yaparız fakat ilk kez başımıza geldiği için ağustos ayı için ne yapılabilir, cezası nedir bilmiyoruz. Yardımcı olursanız sevinirim.

Ynt: Bildirilmeyen SGK Primi

Onlar içinde kuruma elden ek bildirge yapacaksınız.(Umarım tek çalışan o değildir. Yoksa bildirge vermemiş olursunuz cezası büyük olur.) Ek yapılan bildirgede her işçi için asgari ücretin 8'de 1'i tutarında İPC Kesiliyor. Onun dışında birşey yok.

-Dilekçe ile bildiriminizi yapınız.

tek çalışan o değil, diğerlerinin bildirmi var bu kişinin işe giriş bildirgesi farkedilmediği için yalnız ca bu kişi bildirgede gösterilmedi. Şimdi ağustos ayı için elden ek bildirge dolduruyoruz, durumu anlatan dilekçe ile bağlı bulundukları sgk ya gönderiyoruz. bunun ödemesi yapılırken cezayı da tahakkuk ettirip alıyorlar herhalde?

Yani form ve dilekçelerden ek 67,68 ve 69 u doldurup göndereceğiz öyle mi?

kısa vadeli sigorta koları %1,5
malüllük yaşlılık ve ölüm sigortası %20
genel sağlık sigortası %12,5
işsizlik sigortası primi %3

bu şekilde olursa toplam %37 yapıyor bildiğim kadarıyla toplam prim %36,5 olmalı. bu durumda kısa vadeli sigorta kolları oranını %1 mi yapmam gerek?

İnternette EK Bildirge Örneği diye arattırın bulamazsanı mail atabilirim. İPC tahakkuk olmuyor ama ek yaptığınız kişi ile ilgili prim tahakkuk oluyor. İPC interntten borçunuza sorgulama yerinden görebilirsiniz.

Asıl kestiğiniz tahakkuklarda kısa vadeli oran ne ise EK Bildirgeyede aynısını yazınız. 1 - 1 ,5 - 2 gibi..

teşekkürler. bildirgede toplam sigortalı bölümüne bir şey yazmıyorum, yalnızca ay içinde giren kısmına 1 yazıp onunla ilgili bilgileri dolduruyorum değil mi?

mes_ar ' Alıntı:
teşekkürler. bildirgede toplam sigortalı bölümüne bir şey yazmıyorum, yalnızca ay içinde giren kısmına 1 yazıp onunla ilgili bilgileri dolduruyorum değil mi?

Sizin Ağustos ayında kesmiş olduğunuz tahakkuk bölümünde hangi oranlar yazıyorsa oranları aynen oraya kopyalayınız. O oranlara göre hesaplama yapınız.

bu durumda ağustos ayı için 5510 dan yararlanamıyoruz değil mi?

Yararlanmanız gerekir. Ama siz yararlanmayın boşverin fazla birşey tutmuyorsa.

mes_ar ' Alıntı:
bu durumda ağustos ayı için 5510 dan yararlanamıyoruz değil mi?
Sadece bildirmeyi unuttuğunuz işçi için 5510'dan yararlanamazsınız diğerleri zamanında bildirildiği için problem yok. İPC'yi kuruma elden yatırmanızı tavsiye ederim. Ayrıca erken ödemelerde indirim var.

Arkadaşlar ağustos ayı için dilekçe ekinde elden sgk bildirgesi doldurup gönderdik. biz bunu farkettiğimizde eylül sgk yı da yapmıştık fakat onun daha süresi geçmedi. bildirilmeyen sgk lı için ek mi vermeliyiz yoksa yapmış olduğumuzu iptal edip yenisini mi yapmalıyız?

Eylül ayında çalışanı bildirmeyi unuttunuz değil mi?

evet eylül için toplamda 4 kişi olmalıydı biz 3 kişi bildirdik. bu durumda ek bildirge mi yoksa iptal ek mi yapmalıyız? kanımca ek bildirge ile yalnızca gösterilmeyen kişiyi göstermeliyiz ama emin olmak için size soruyorum.

Aynen öyle iptal verip 4 personel için tek tahakkukta alabilirsiniz. Ama gerek yok. Ek bildirgenizi internetten onaylama yapabilirsiniz.