Bilgisayarlı Fatura

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan abdsis
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

abdsis

Katkı Sunan Üye
Merhaba,

İlimizdeki teknik imkansızlıklar nedeniyle Bilgisayarlı sürekli form fatura basılamıyor. Bizde Defterdarlık Gelir müdürlüğünden başka ilde bilgisayarlı fatura bastırmak için izin yazısı alıp faturayı bastırdık.

Soru: Faturanın üzerinde bulunan Maliye Bakanlığı yuvarlak mührünün altındaki il kodu Bizim il kodumuzmu yoksa matbaanın il kodumu olması gerekiyor.

Bulunduğumuz ildeki matbaa fatura bastıran mükellefin il kodu olması gerekiyor dedi. Ancak Bastırdığımız matbaa defterdarlıktan izinle bastığım için basılan yerin il kodu olması gerekiyor bir yanlışlık yok dedi.

Konu ile ilgili görüş ve önerilerinizi bekliyorum.

abdsis' Alıntı:
Merhaba,

İlimizdeki teknik imkansızlıklar nedeniyle Bilgisayarlı sürekli form fatura basılamıyor. Bizde Defterdarlık Gelir müdürlüğünden başka ilde bilgisayarlı fatura bastırmak için izin yazısı alıp faturayı bastırdık.

Soru: Faturanın üzerinde bulunan Maliye Bakanlığı yuvarlak mührünün altındaki il kodu Bizim il kodumuzmu yoksa matbaanın il kodumu olması gerekiyor.

Bulunduğumuz ildeki matbaa fatura bastıran mükellefin il kodu olması gerekiyor dedi. Ancak Bastırdığımız matbaa defterdarlıktan izinle bastığım için basılan yerin il kodu olması gerekiyor bir yanlışlık yok dedi.

Konu ile ilgili görüş ve önerilerinizi bekliyorum.

Sayın abdsis

Yönetmeliğe göre matbaanın il kodu yazılması gerekiyor.

VERGİ USUL KANUNU UYARINCA VERGİ MÜKELLEFLERİ TARAFINDAN KULLANILAN BELGELERİN BASIM VE DAĞITIM HAKKINDA YÖNETMELİK
Resmi Gazete No 18654
Resmi Gazete Tarihi 02/02/1985

Amaç ve Kapsam
Müşterek Hükümler
Madde 8 -
Yine matbaa işletmecileri, basım ve dağıtımını yapacakları belgelerin uygun bir yerine faaliyette bulundukları ilin trafik kod numarası ve defter darlıkça gösterilecek ve örneği ekte yer alan özel işareti (amblem) koyacaklardır.