Binek otomobilin işletmeye kaydı

öteden beri faaliyette olan şahıs işletmesi kendi üzerine kayıtlı binek otomobilinin giderlerinden faydalanmak istiyor. aracın aktife kayıt edilmesi için resmi evrak gereklimidir, evrak yoksa nasıl kayıt edilmesi gerekli.(Vergi dairesine dilekçe yeterli mi) Araç eski de olsa işletmeye yeni kaydedildiği için amortisman ayrılması gerekir mi?

konu muhtemelen önceden açılmıştır ama bulamadım.

Ynt: binek otomobilin işletmeye kaydı

_mustafa ' Alıntı:
öteden beri faaliyette olan şahıs işletmesi kendi üzerine kayıtlı binek otomobilinin giderlerinden faydalanmak istiyor. aracın aktife kayıt edilmesi için resmi evrak gereklimidir, evrak yoksa nasıl kayıt edilmesi gerekli.(Vergi dairesine dilekçe yeterli mi) Araç eski de olsa işletmeye yeni kaydedildiği için amortisman ayrılması gerekir mi?

konu muhtemelen önceden açılmıştır ama bulamadım.

vergi dairesine dilekçe birde araç ruhsat fotokopisi yeterli yetmez derse idare gider pusulası ile kendine satın alacak

amortisman uygulamada şart amortisman ayırmadım çıkış yaparken bedelsiz çıkarım olayı yok yani

vergi dairesine dilekçe vermeye gerek yok gider pusulası ile alıp aktife ( veya envantere ) kayıt ediniz.

stopaj olayına girmemişsiniz ben de girmiyorum. Teşekkür ederim cevaplarınız için.