bir sorun ve yardım lütfen

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan limon
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
L

limon

Ziyaretçi
slm benim bir sorunum vardı.ben 2005 ocak ayından ağustos ayına kadar ayda 10 gün sigortalı gözüktüm.ve toplam daha önceki günle beraber 110 gün sigorta primim yatırılık.özel sektörde.ve ben saglık karnesi çıkartmadım ssk dan.babam emekli ve onun bağkurundan yararlanıyordum sağlık hizmetlerinden. 30/09/2006 tarihinde sağlık karnemim vizesi bitti ve vize için gittiğimizde daha önce ssk lı olduğum için vize yapmadılar ve ayrıca ssk lı bulunduğum müddetce bagkur sağlık karnesinden yararlandığım hizmetleri geri iptalini veya iade yaptırmamı istemişler.şu an tam ne dediklerini bilmiyorum memleket dışında olduğum için bana aktarılanları yazıyorum.benim ne yapmam lazım.ben 120 günü dolmadıktan sonra bir zarar olmuyor diye biliyordum.bu konu hakkında beni aydınlatırsanız sevinirim.ayrıca ağustos ayında işten ayrıldım. şimdiden teşekkürler.kolay gelsin herkese.

ssk'lı olduğunuz günden itibaren babanızın bağkurundan yararlamazsınız. sağlık yardımlarından yararlandı iseniz bağkur ilaç ve hastane masraflarının tamamını faizi ile beraber geri ister.(maaştan kesinti olabilir.)

nane' Alıntı:
ssk'lı olduğunuz günden itibaren babanızın bağkurundan yararlamazsınız. sağlık yardımlarından yararlandı iseniz bağkur ilaç ve hastane masraflarının tamamını faizi ile beraber geri ister.(maaştan kesinti olabilir.)

şimdi sigortalılık sona ermiş olsa dahi mi yararlanamıyorum? 10/08/2006 işten ayrıldım.ilk işe giriş yani sigortalı olduğum tarihten itibaren kullanmamalımıydım?peki ilk işe girişim 2005 ocak ve on günlük sadece.ondan sonra sigorta başlangıcı 2006 ocak ve ağustos 2006 son .2005 ten 2006 sonuna kadan bagkurdan aldığım hizmetleri ödeyeceğim mi demek oluyor ? :shock: :?:

Sigortalı olarak gözüktüğünüz 2005/ocak ayından 2006/Ağustos ayın 10 nuna kadar ve 2006/ocak ayıdan 2006/Agustos ayın 10 nuna kadar.Bu aylarlarda eğer bağ-kur dan yararlanmışsanız ve bağ kur bunu tespit etrmiş ise sayın nanenin belirtiği gibi,Ssk'lı olduğunuz günlerde bağ kur dan sağlık yardımlarından yararlandı iseniz bağ kur ilaç ve hastane masraflarının tamamını faizi ile beraber geri ister.

Kolay gele...

Lütfen başlık açmadan önce Forum Kuralları'nı okuyunuz.