Birden fazla iş akdi nedeninin varlığı

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan dogan76
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

dogan76

Katkı Sunan Üye
Merhaba arkadaşlar,

1- Birden fazla İş akdi fesih nedeni olduğu takdirde fesih bildirimine tüm maddeleri yazmamız gerekir mi?

2- 4857/25?e göre iş akdiniz fesih edilmiştir şeklinde maddeyi ayrıntıya girmeden yazarsak hukuken bir eksiklik olur mu?

Ynt: Birden fazla iş akdi nedeninin varlığı

25.maddeye göre fesihte bulunacaksanız, feshe imkan tanıyan sebep-olaylarla ilgili savunma almanız sizin yararınıza olacaktır.
Bugünden 25.madde diyerek kestirip atmanız, ileride başınıza bugünden kestirilemeyecek işlerin gelmesine neden olacaktır.

Keremcem;

1.sorumun cevabını tam olarak alamadım?

İşçinin iş akdini 25. maddeye göre yapacaksanız;
İşçiden olayla ilgili savunma almanız gerekmektedir. Alacağınız savunmada da olayı detaylı olarak anlatmalısınız.
Savunmaya göre kişiye iş akdi feshi imzalatır, imzalattığınız savunmayıda bildirim yaptığınız belgeye eklersiniz.

dogan76 ' Alıntı:
Keremcem;

1.sorumun cevabını tam olarak alamadım?
Fesih bildiriminde sebep olarak;
işkanunu falanca, falanca, falanca, filanca, fişmekanca... maddelerine göre sözleşmeniz feshedilmiştir şeklinde belirtmeniz, ileride açılacak bir davada sizin açınızdan iyi olacaktır.Belirtmekle ne kaybedebilirsiniz ki?
Ayrıca sn.cheto nun da belirttiği üzere fesihten önce mutlaka savunma almalı, tanıkların ifadeleri olmalı dosyada.
Diğer bir konu ise, feshe imkan tanıyan sebebi öğrendikten sonra 6 günlük süre içinde tazminatsız fesih hakkınızı kullanabilirsiniz.6 günlük hak düşürücü süreyi geçirdikten sonra yapacağınız fesih tazminata hak kazandırır.

Sorumu tam ifade edemedim zannedersem.

Kişi 4857/II-e'ye göre işverenin güvenini kötüye kullanmak ve 4857/II-g'ye göre iki iş
günü bildirimsiz işe gelmeme maddelerine aynı anda gerçekleşen iki fesih nedenine göre işten çıkartılmak isteniyor.Gerekli prosedürleri yerine getirdikten sonra(ihtar,savunma v.s.) İş akdini fesih ederken "İş Akdinizi 4857/II-e ve II-g ye istinaden fesih ettik" şeklinde yazıp tebliğ etmemiz uygun olurmu yoksa tek bir sebep mi yazma zorunluluğumuz var?

detaylıca anlatın. mesela ben daha yeni bir ihtar çektim. örneğini sizle paylayaşayım...

Sincan x. noteri aracılığı ile xxxyevmiye nolu ve xxxx tarihli ihtarname ile tarafımıza 2007 yılından beri şirketimizde çalışmakta olduğunuzu, 30 eylül 2009 tarihi itibari ilede hiçbir haklı gerekçe gösterilmeden ve 4857 sayılı iş kanununda anılan yasal haklarınızın tarafımızca verilmeden iş akdinizin feshedildiğini belirtmişiniz. Oysaki 03,08,2009 tarihi itibari ile 1 süre ile, 14,08,2009 ve 25,08,2009 tarihlari arasında 11 gün süre ile, 07,09,2009 ve 09,09,2009 tarihleri arasında 3 gün süre ile, 23,09,2009 ve 25,09,2009 tarihleri arasında 3 gün süre ile, ve de 28,09,2009 ve 30,09,2009 tarihleri arasında 3 gün süre ile xxxxxxxxxxxxxxxxxxxxolarak iznimiz ve bilgimiz olmaksızın mazeretsiz olarak 21 gün mesainize gelmemiş bulunmaktasınız. Yukarıda anılan tarihlerde mazeretsiz olarak mesailerinize gelmediğinize dair tarafımızca tutanak tutulmuş ve şahitler huzurunda imza altına alınmıştır. Aynı zamanda 04/08/2009 tarihli,26/09/2009 tarihli, 08,09,2009 tarihli, ve de 09,09,2009 tarihli tutanaklara istinaden tarafınızdan savunma talep edilmiş ve ilgili tutanaklara tarafınızdan ?okudum kabul ettim, gerekçem yoktur,? şeklinde savunma yazılmış ve tarafınızdan imza edilmiştir. Söz konusu tutanaklardan sonraki tarihlere ait olan tutanaklarada tarafınızdan savunma talebinde bulunmamıza rağmen herhangi bir savunma yapmamış, herhangi bir mazeret göstermemiş ve savunma talebimizi reddetmiş bulunmaktasınız. Yapmış olduğunuz 21 günlük devamsızlık ve bu devamsızlığa binean hazırlanmış olan tutanaklar ve bu tutanaklara karşılık olarak yapmış olduğunuz savunmada göz önüne alınarak iş sözleşmeniz 4857 sayılı iş kanunun madde 25 II-g maddesince tarafımızdan tek taraflı olarak fesih edilmiştir. Ve tazminat ve kıdem hakkınız bulunmamaktadır. İlgili dönemlere ait aylık matbu ücretleriniz ise gelmediğiniz günler çıkarıldıktan sonra kalan günlerin ücretleri, asgari geçim indirimleride dahil olmak üzere Yapı Kredi Bankasında adınıza açtırılmış olan hesaba yatırılmıştır. Ayrıca ilgili tutanakların birer süreti işbu ihtarname ekinde tarafınıza gönderilmiştir.

Fesih bildiriminde hepsini yazın.