fonradar

Bize kesilen çek

aday

Katkı Sunan Üye
Üyelik
15 Nis 2006
Mesajlar
601
Konum
istanbul
-Firma direk kendi çekini bize keserse arkasına kaşe ve imzaya ciroya gerek var mı?

-Firma başka bir firmaya çek kesmiş o başka firmada çeki bize vermiş o zaman çeki alan firma arkaya kaşe ve imza attıp cirolamak zorunda mı?

-Hangi durumlardakaşe ve imza mutlaka gereklidir hangi durumlarda gereksizdir,banka takasa çek alırken nelere dikkat etmektedir
 
Ynt: Bize kesilen çek

-Yok

-Çeki kullanacağı zaman cirolamak zorunda

-Kaşe ve imza dediğiniz şey cirodur.Çeki ne zaman kullanacaksanız o zaman cirolarsınız...
 
Ynt: Bize kesilen çek

Merhaba,

Aklıma okuduğum kısa bir öykü geldi.

Şık giyimli adam; yanında bakışlarıyla küçük bir kasabayı aydınlatacak güzel bir bayanla girer lüks mağazaya; ne istersen al der, haliyle müdür dahil herkes çevrelerinde pervane, Velhasıl alışverişin sonunda adam çek karnesini çıkararı, Müdür çek kabul edemeyeceklerini, ancak günlük çek keserse; kahve içerken muhasebecilerinin bankadan parayı tahsil edebileceğini söyler çözüm olarak. Kabul eder adam mağazaya çeki keser, Müdürde arkasını ciro ederek tahsil için verir muhasebeciye,

Bir süre sonra çekin karşılığının olmadığını öğrenmiş olarak gelir, Adam hemen cep telefonuna sarılır ve bir kaç görüşme yaparak fırça atar telefonun diğer ucundakilere, Ve çeki alarak kendisinin halledeceğini söyler, Nasıl olsa Kadın ve elbiseler dükkanda olduğundan bunda bir behis görmez müdür, Ancak adam gelmez. Kızda ağlamaya başlar ve adamı tanımadığını, kendisinin telekız olduğunu ve adamla dün gece tanıştıklarını anlatır. müdür kızıda bırakır nihayetinde elbiseler dükkandan çıkmamıştır.

Ancak ertesi gün şok olur, Çünkü arkasında tanınmış bir mağazanın cirosunu taşıyan çek ile yüklü miktarda ziynet eşyası alınmıştır.

Çünkü düzenleyen tarafından ödenmeyen çeki ciro eden ödemekle yükümlüdür.

Saygılarımla,
 
Üst