Bölge Çalışma Bak. Sonucu İdari Ceza

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan ozlem71
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bu konuyu aradım fakat bulamadım.bölge çalışma bak. şikayeti sonucunda işverene yasal idari bir ceza uygulanıyormu.uygulanıyorsa bu ücret nedir.

Ynt: bölge çalışma bak. sonucu idari ceza

Merhaba,

- Çalışma Bakanlığına şikayetinizin muhteviyatı nedir?
- Cevap geldi mi, geldiyse ne yönde geldi?

Kolaygelsin

Bölge çalışma cezaları için iş kanunu 98 ile 108 maddelere bakmalısınız.

dilekçemin içeriği iş çıkışı verildi tazminat alamadım.3 yıl çalıştığım işyeri işten çıkarıldım iş kanunu 25. maddeye göre.

Merhaba,

Çalışma Bakanlığına vermiş olduğunuz şikayet dilekçesinin ne yönde değerlendirileceği bakanlık çalışanları tarafından bilinir. Onun için bu dilekçenin kabulu ve karşılığı hakkında buradan net bir cevap vermek doğru olmaz.

Diğer bir husus, siz eski işvereniniz ile tekrardan çalışma olanağını sağlamıştınız. Ve sizi aynı işyerinde çalıştığınızı varsayarak, işveren ile yapmış olduğunuz geri işe başlatma şartlarından biri de Bakanlıktan gelecek cezanın sizin tarafınızdan karşılanacağını istemişse, onu bilmiyorum. Dilekçenin karşılığı geldiğinde sizde, işverende görmüş olur.

Kolaygelsin

Ynt: Bölge Çalışma Bak. Sonucu İdari Ceza

İş Müfettişleri en fazla 2 aylık süre içinde şikayetleri inceler. Yaptıkları teftişler sonucu düzenledikleri raporları muhafaza edilmek ve/veya idari işlem varsa uygulanmak üzere ilgili Bölge Müdürlüklerine gönderir. Rapor sonucu ilgili Bölge Müdürlüğünce ilgililere tebliğ edilir.
İşverenin incelemeyi engellemek maksadıyla art niyetli tutum ve davranışlar sergilemesi halinde İPC verebilir.(2009 yılında 8.960-TL )
Bölge Çalışma 25. madde nedeniyle idari para cezası vermez. İş Müfettişinin inceleme sonucu vereceği karar, iş mahkemesinde açacağınız davada sizin için önemli bir belge niteliği taşır.

Ynt: Bölge Çalışma Bak. Sonucu İdari Ceza

ben tam şekliyle şöyle açıklayım.iş yerinden sorunlu bir şekilde ayrıldım.noterden ihtar çektim iş yerindeki huzursuzlukdan dolayı.daha sonra işveren iş kanunu 25.maddeye göre iş hakkımı fesh etti.ben tazminat ve yıllık izin ücretleri için çalışma bakanlığına dilekçe verdim.1ay sonrada tekrar işe başladım.şuan sigorta girişimde yok.ben suçlumu olurum bu durumda.merak ettiğim idari para cezasının verilip verilmediği.çünkü tekrar başladım ama dilekçemi almadım.ben çalışırken inceleme yapacaklar.ama sonuçta 3 yıllık işimden çıkış yapıldı.tazminat alamadım