Bölge Çalışma İdari Para Cezası

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan SEBİHA
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
MERKEZİ ANKARADA OLAN İŞYERİMİZE ADAPAZARINDA YAPTIĞIMIZ ALTYAPI İŞİ İÇİN BÖLGE ÇALIŞMA İŞYERİ BİLDİRGESİNİ EK1 VE EK2 İLE TAKİP EDEN AYIN 15'İNDE VERDİM 5 İŞÇİ İÇİN 5600 TL İDARİ PARA CEZASI KESİLDİ.1 AYLIK SÜREYİ ATLAMIŞIM.BÖYLE BİR OLAY BAŞINA GELEN VARMI CEZA 5 İŞÇİ İÇİN ÇOK DEĞİLMİ BAKANLIĞI BİR ZARARA UĞRATMADIM İŞÇİ GİRİŞ ÇIKIŞLARINI SÜRESİNDE VERDİM.NE YAPABİLİRİM.YOL GÖSTERİRSENİZ SEVİNİRİM TEŞEKKÜRLER

Başlık açarken ve mesaj içeriğinde büyük harf kullanmayınız. Forum Kuralları' nı okuyunuz.

Ynt: Bölge Çalışma İdari Para Cezası

İşyeri bildirgesini 1 ay içinde vermeli idiniz. işçi sayısı*112 =560 sizin iş 85. md kapsamında değerlendirildiğinden işçi sayısı*1120 =5600.

evet haklısınız ama yapılabilecek bir şey varmı bölge çalışma ve işkur kaldırıldı yasa 1 ağustosta yürürlüğe girecek maalesef böyle bir süreçtede ceza yedim

Ceza yüksek ama yapacak pek bir şey yok. İtiraz edelirsiniz ancak red cevabı gelecektir. Mahkeme yolunu deneyebilirsiniz. Bazen kanunda öyle yazsa da cezanın kaldırılmasına hükmedebiliyorlar.

öncelikle geçmiş olsun. süreyi geçirmişsiniz ve bu ceza doğru.

Malesef konu sgk kurumu olunca karşınızda derdinizi dinleyebilecek bir kimse bulamazsınız.
bence tebliğinden itibaren 15 günlük sürede ödeyin 1/4 oranında indirimden faydalanın.

HR. ' Alıntı:
Malesef konu sgk kurumu olunca karşınızda derdinizi dinleyebilecek bir kimse bulamazsınız.
bence tebliğinden itibaren 15 günlük sürede ödeyin 1/4 oranında indirimden faydalanın.
???

Evet bencede 15 gün içinde ödeyin ve 1/4 indirimden yararlanın,geçen gün ssk ya ceza ödemeye gittiğimde oradaki bir görevliyle kısa bir konuşmam geçti,bana 15 gün içinde ödeyip 1/4 indirimden yararlanabilirsin daha sonrada itiraz edebilirsin bu cezaya dedi ama sana büyük ihtimal red cevabı gelecek ve yararlandığın indirim kısmıda faizle birlikte senden istenecek deyince itiraz fikrim değişti,tabiki yargı yolunada başvurabilirsin bu red cevabından sonra ama orda bu dosyanın incelenme süresincede, faiz işleyecek ana paraya kısacası onlar kendince hep haklı.

Konu bölge çalışma ile ilgili hala sgk'dan bahsediyorsunuz.

bölge çalışma idari para cezalarında faiz işlemiyor

İNSANLAR KENDİ KENDİNİ ELE VERİYOR
eğer zamanını kaçırdığınız bir şey varsa ve geç bildirirsen ceza kesilirse o zaman bildirmeyeceksin
hiç bildirmeseydin ceza yoktu
iyi niyetli firmaya kesilen saçma ceza
piyasadaki neredeyse %60 firma bölge çalışmaya numara açtırmıyor ve daha bir tanesine ceza geldiğini görmedim ama geç bildirdin diye 5600 tl ceza
böyle düzensiz ve haksız olay Türkiye de doğal birşey

ben 15' ine kadar süresi var diye biliyordum o arada kanunuda açıp bakmadım birde kısa bir iş olduğu için aslında numara alıp almama konusunda kararsızdım,sonunda usulüne uygun olsun dedim ama burada siz haklısınız vermeseydim hiç bir ceza gelmeyecekti

zaten süre takip eden ayın 15 ne kadar
siz heralde takip eden 2.ayın 15 inde verdiniz heralde

Ceza işyeri bildiriminin geç yapılmasına ve süresi işe başlama tarihinden itibaren 1 ay.

bölge çalışma idari para cezası ile ilgili kuruma bir itiraz dilekçesi yazmaya karar verdim,bu da süreyi bir süre durdurur belkide olumlu bir sonuç çıkar diye düşünüyorum