Borçlanma hk.

Ynt: borçlanma hk.

İlk şart askerliği yapmış olmak

sonrası için pek bir şart yok,

Hizmet borçlanma işlemlerinin usul ve esasları hakkında tebliğ de açıklanmış usuller. Yapılan askerliği belgeleyin kuruma başvurun.

yani bu adamın askerden önce ssk lı olup olmaması önemli değil gereken 4 aylık süreyi borçlanarak ödeyebilirmiyiz çok hakkınız geçti helal edin

Size cevap yazarken aklıma takıldı , askerlik öncesi sigortalı çalışma şartı aranmıyor ise sigorta başlangıç tarihi askerliğin borçlanıldığı tarih kadar geri gidiyor mu olmazsa kendi askerliğimi borçlanayım, kendi derdimizi unuttuk sanki her şey güllük gülistanlık 700 tane mesaj yazmışız. Bir bilen yanıtlarsa sevinirim.

evet borçlanılan süre kadar geri giderki çok büyük bir avantajdır

sigortalılıktan önce askerlik yapıldı ise, işe giriş tarihi borçlanılan süre kadar geriye gider.

Sizin için ufak çaplı bir araştırma yaptım

Sonuç
Evet sigorta başlangıç tarihiniz askerlik nedeniyle borçlandırılan gün sayısı kadar geriye gidiyor.

Sanırım ben yanlış anladım, ilk sigorta tarihimden 6 ay geri gidecekse çok da avantajı olmaz da askerlik yaptığım süre ilk giriş tarihim olacaksa çok güzel avantaj.

HAYIR askerlikborçlanma süresi kadar geri gider
askerlik yaptığınız tarih başlangıç olmaz

*Ben çıraklık eğitim okulu mahdurlarındanım Bize 1987 tarihinde verilen sigorta numarsı yıl olarak kazancımı olur mu gün istemiyoruz.Teşekkürler...Mustafa İLERİ...Cevabınızı bekliyorum.İyi Günler.(Aydın)

kanunkaide ' Alıntı:
Sanırım ben yanlış anladım, ilk sigorta tarihimden 6 ay geri gidecekse çok da avantajı olmaz da askerlik yaptığım süre ilk giriş tarihim olacaksa çok güzel avantaj.
Okay KIR ' Alıntı:
HAYIR askerlikborçlanma süresi kadar geri gider
askerlik yaptığınız tarih başlangıç olmaz
Sn.Okay kır,sn.Kanunkaide nin son cümlesi dikkatimi çekti;borçlanılan süre sgortalılık süresinden sayılıyor,hatta boçlanılan süre kadar geri gidiyor,bu noktalarda sorun olmuyor, sgorta başlangıcı olarak kabül edilmesi yönünde (bilgi olarak) açılmış dava varmı,olmuş mu?yok ise açılması halinde kazanma ihtimali ilgili mevzuata göre mümkün değilmi?