Bordroda Yazan % ler

• Konbuyu başlatan Konbuyu başlatan metin80
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi
bodromda yüzdelerde
normal mesai(%150)
resmi tatil(%200)şeklinde yazıyor.
çalışma saatım.3 tl. diğelim 5 saat mesaiye kaldığımda.bodromda yazan net tutara 25 tl yazmışlar.oysaki 40 tl olması gerekiyordu.bunu itiraz ettiğimde bodroda bir sorun olmadığını solylediler.defalrca yanlışlık var dedim yok cevabı aldım.mahkemeye vereceğimi ilettiğimde.cvp olarak % lerin yanlış yazıldığını solediler.ben de bunun beni ilgilendirmeiğini sonuçta bana verilen bir bodro olduğunu ilettim fakat hiç bi hak idda edemezsin dediler.üstelik işe girdiğim tarihten itibaran 1 yıl içinde mesai saatim 300 saati geçmekte resmii tatillerle beraber.sizce bi hak talep edebilirmiyim.bu işyerine girdiğim aydan itibaren ay ay bodrom elime mevcut.
konuya verdiğiniz cvp.için teşekkürler

Ynt: bodroda yazan % ler

mesai yaptığını ispat edebilirsen tüm mesaileri alabilirsin
eğer bordrolarında mesailer gözüküyor yada başka bi şekilde ispat edebilirsen almanda sıkıntı olmaz
ancak mesai yaptığını herhangi bir evrakla ispat edemezsen veya mahkemelik olursan şahit bulamazsan alamazsın

mesai yaptığımın en büyük ıspatı bodrolar değilmidir.% lerdeki yanlışlıklarda bodroda net bi şekilde yazıyor.ama şimdilerde düzelttiler.

düzelttiler fakat 1-2 yıldır hep eksik yatırdılar.bunu dile getirdiğimizde sorun yok dediler.işi mahkemeye götüreceğiz diyince bahaneleri % leri yanlış yazmışız dediler.geçmişteki bu farkları biz talep edebilirmiyiz

mesai bordroda gözüküyorsa alırsın
öyle saçma bi bahane olamaz o zaman bankada 50.000 tl olsun bankacı sana 20.000 tl versin yanlışlık oldu desin ama kalan 30.000 tl yi vermesin olmaz
yanlışlık olduysa doğrusunu verecekler ve tüm prim bildirgelerinde düzeltilmesi gerekir ki işveren ayrıca bu sebeptende idari para cezası ödemek zorunda kalır

cvp için tekrardan teşekkür ederim.şimdi benim ne yapmam gerekir.işyerine ne gibi bir istemde bulunmam gerek.yani bunu nasıl talep edecm şirkete dilekçe mi yazmam gerekiyor.dilekçede ne belirtmem gerekecek.lütfen yardımcı olun.

APAÇİ ' Alıntı:
mesai bordroda gözüküyorsa alırsın
öyle saçma bi bahane olamaz o zaman bankada 50.000 tl olsun bankacı sana 20.000 tl versin yanlışlık oldu desin ama kalan 30.000 tl yi vermesin olmaz
yanlışlık olduysa doğrusunu verecekler ve tüm prim bildirgelerinde düzeltilmesi gerekir ki işveren ayrıca bu sebeptende idari para cezası ödemek zorunda kalır

%150 diğe belirttiği kısım onlara göre yanlış yazılmış.%50 olması gerekiyormuş.bize % 50 den ödenmiş.2 sene bu şekilde yanii yanlış yazılmış.%50 yazarsa ödenen tutarda sorun yok.ama %150 yazıyordu net ücrette sorun vardı.onlar sadece % 150 kısmı %50 olarak değiştirmekle kaldılar.bize talep ettiğimiz 2 seneyi hak idda edemezsiniz dediler