Konu açmıştım ancak konu biraz dağıldı, yeniden açmak zorunda hissetttim.
İşverenim çalışanlardan bankaya yatacak olan resmii kısmını, kriz sebebiyle feragat ediyorum diye imza atın, sizlere gerçek maaşınızın üzerinden ikramiyenizi vereyim dedi.. imzaladık.. 10 ay geçti vermemesi üzerine istedik...
sonrasında kısa çalışmaya çıkanların bu parayı kanunen haketmediklerini, Dolayısıyla kendisinin kanunsuzluk yapamayacağı söylemesi üzerine, genel adına söz aldım..
Kendisine, kanunen hakettiğimizi söyledin, bizden imza aldın, o halde sadece kısa çalışma yasasından faydalanmayanlardan imza isteseydiniz dedim.
Bağırarak bana,
Ben seni işten çıkarmayacaktım ama sen böyle konuştuğun için seni işten çıkarmak zorunda kalacağım,
burada huzursuzluk yaratıyorsun,
maaşını alıyorsun daha ne istiyorsun,
senden dahada kötüleri var bak piyasaya,
benden iyimi biliyorsun kanunları,
senin gözünde ben kapitalistmiyim,
-hayır yanlış anladınız demeye kalmadan
yeter sus artık birdaha sana söz hakkı vermeyeceğim diye 180 kişinin arasında yerin dibine soktu..
(işyerinde en az 150 si beni tanıyor hepside bu duruma şahit)
--Sorum şu olacak''
( Hali hazırdada çalışmakta olduğum ...... işyerinde TC iş kanunu yasalarından 24/2 maddesine dayanarak,
işverenin resmi evrakta usulsüzlük yapması sonucu (düşük bordro) iş akdimi,
8 haftalık ihbar sürem bitimimine dek, gerçek maaşım resmi evrakta beyan edilmezse, tek taraflı olarak fesh etme hakkımı kullanacağım, tarafımdan ihtar olunur. )
diye yazıp imzalasam gerçek maaşım üzerinden tazminatımı alabilirmiyim.
yada ihtar nasıl oluyor nereden veriliyor,
Selam ve dua ile
İşverenim çalışanlardan bankaya yatacak olan resmii kısmını, kriz sebebiyle feragat ediyorum diye imza atın, sizlere gerçek maaşınızın üzerinden ikramiyenizi vereyim dedi.. imzaladık.. 10 ay geçti vermemesi üzerine istedik...
sonrasında kısa çalışmaya çıkanların bu parayı kanunen haketmediklerini, Dolayısıyla kendisinin kanunsuzluk yapamayacağı söylemesi üzerine, genel adına söz aldım..
Kendisine, kanunen hakettiğimizi söyledin, bizden imza aldın, o halde sadece kısa çalışma yasasından faydalanmayanlardan imza isteseydiniz dedim.
Bağırarak bana,
Ben seni işten çıkarmayacaktım ama sen böyle konuştuğun için seni işten çıkarmak zorunda kalacağım,
burada huzursuzluk yaratıyorsun,
maaşını alıyorsun daha ne istiyorsun,
senden dahada kötüleri var bak piyasaya,
benden iyimi biliyorsun kanunları,
senin gözünde ben kapitalistmiyim,
-hayır yanlış anladınız demeye kalmadan
yeter sus artık birdaha sana söz hakkı vermeyeceğim diye 180 kişinin arasında yerin dibine soktu..
(işyerinde en az 150 si beni tanıyor hepside bu duruma şahit)
--Sorum şu olacak''
( Hali hazırdada çalışmakta olduğum ...... işyerinde TC iş kanunu yasalarından 24/2 maddesine dayanarak,
işverenin resmi evrakta usulsüzlük yapması sonucu (düşük bordro) iş akdimi,
8 haftalık ihbar sürem bitimimine dek, gerçek maaşım resmi evrakta beyan edilmezse, tek taraflı olarak fesh etme hakkımı kullanacağım, tarafımdan ihtar olunur. )
diye yazıp imzalasam gerçek maaşım üzerinden tazminatımı alabilirmiyim.
yada ihtar nasıl oluyor nereden veriliyor,
Selam ve dua ile