Bs Form Cezası

NURETNS

Katkı Sunan Üye
Üyelik
11 Tem 2010
Mesajlar
174
Konum
DENİZLİ
Merhabalar
10/2016 Döneminde bir firmaya 9000 TL satış faturası kestik.
Firmaya bu fatura geç ulaştığından firma bu faturayı 10/2016 kdv döneminde kayıtlara almadı.
10/2016 dönemi BS formunda da bildirmedi.
a-) bunun cezası nedir ?
b-) bunun için ne yapılabilir ?

iyi çalışmalar
 
Bildirim formlarının belirlenen süreler içinde verilmemesi, eksik veya yanıltıcıbildirimde bulunulması halinde; mükellefler hakkında 213 sayılı Vergi Usul Kanunununmükerrer 355 inci maddesi hükmü uyarınca cezai işlem uygulanacaktır. Söz konusu cezaiişlemin uygulanmasında, Ba ve Bs bildirim formları tek bir form olarak değerlendirilecek vetek özel usulsüzlük cezası kesilecektir. Mükellefler elektronik ortamda gönderip onayladıktan sonra, bildirimlerinde hataveya eksiklik bulunduğunu tespit etmeleri halinde, bunları yeniden düzenleyerekgöndermek suretiyle düzeltme yapabilirler.Ba ve Bs bildirim formlarından herhangi birinde hata yapıldığının belirlenmesi halinde, sadecehata yapılan bildirim formunun düzeltilerek gönderilmesi gerekmektedir.Bildirimlerin verilme süresi içerisinde yapılan düzeltmelerde herhangi bir cezauygulanmayacak olup, bu süre geçtikten sonra yapılan düzeltmelerde ise, düzeltilen her birform için ayrı ayrı olmak üzere Vergi Usul Kanununun mükerrer 355 inci maddesi hükmüuyarınca işlem yapılacaktır. Düzeltme amacıyla verilen bildirim formlarının, belirlenen sürelerin sonundan itibaren 10 güniçinde verilmesi halinde özel usulsüzlük cezası kesilmez, takip eden 15 gün içinde verilmesihalinde ise kesilmesi gereken özel usulsüzlük cezası 1/5 oranında uygulanır.


CEZASI 2016 YILI İÇİN


Mükerrer Madde - 355Bilgi vermekten çekinenler ile 256,257 ve mükerrer 257 nci maddehükmüne uymayanlar için ceza

- I.Sınıf tüccarlar ile serbest meslekerbabı hakkında 1.370

- II.Sınıf tüccarlar, defter tutançiftiçiler ile kazancı basit usulde tespitedilenler hakkında690

- Yukarıdaki bentlerde yazılıbulunanlar dışında kalanlar hakkında 340

Bunun için yapabilecek tek şey düzeltme beyannamesi vermek


 
Siz kesip zamanında yolladıysanız, sizin yapacağınız pek bir şey yok ceza zaten karşı tarafa kesilir, Sizden kaynaklı bir gecikme mevcutsa ,karşı tarafın bunu ispat etmesi gerekir.Firma bugun düzeltme verirse 260 tl ceza gelir, en makul yol ferhat bey'in dediği gibi bugün içinde düzeltme yapılması 15 günlük süre geçince ceza artacak.
 
Büyük ihtimal karşı taraf kendini bu işten sıyırır.Faturayı kayıtlara almadım dolayısıyla da B formunda beyan etmedim der,kendi açısından olay kapanır.
Asıl sorun sizde...
Sizde faturayı beyan etmeseydiniz,iptalini yapar olayı sıfırlardınız.Ancak siz kesen tarafsınız.Faturayıda kayıtlara almışsınız.Dolayısıyla bence,karşı taraftan ziyade sizin BS düzeltmesi vermeniz birinci öncelik olacaktır.
 
sn . Tahsin , karşı taraf nasıl sıyırır biraz detay olarak açar mısınız.Anlamadığım nokta , faturayı kesen firmanın yapmış olabileceği tek yanlış faturayı geç göndermek olabilir(öyle mi belli değil) ama fatura mükellefe zamanında gönderildiyse,faturayı kesen firma neden düzeltme yapsın ki ? Faturayı kayıt altına almayandan izahat istenmez mi bu durumda ?
 
Son düzenleme:
Peki karşı firma bu faturayı Kasım/2016 da kayıtlarına aldı mı?Yoksa ben bu faturayı hiç kabul etmiyorum mu dedi.? Bu ne faturası mal mı hizmet mi? Mal faturasıysa teslim yapıldı mı?Teslimin yapıldığını gösterir deliller var mı?Fatura veya irsaliyenin alt kısmını imzalamak gibi.
Şimdi soruda biraz eksik.
Firma bu faturayı kayıtlara almadı BS formunda da bildirmedi deniliyor.
Faturayı kayıtlara alacak olan karşı taraf,Bs formunda bildirecek olan kesen taraf..
Soruda zaten bir eksiklik var..Kim almadı kim beyan etmedi,tam net değil....
 
Üst