Bu meslekte ingilizce ne kadar gerekli ?

atakan005

Katkı Sunan Üye
Arkadaşlar uzun uzadıya mesleğin geleceğini, sorunlarını, kim ne kadar ücret alıyor neye göre alıyor konularını konuştuk. İş ilanlarında görmüşsünüzdür "Yazılı ve sözlü ingilizce bilgisi iyi olan" kriteri yer almakta, bu mesleği icra etmek için illaki ingilizce gereklimidir yoksa her iş için gerek yok işverenler başvuranları elemek içinmi böyle bir yol izliyor, fikirleriniz nelerdir aceba ?

Ynt: Bu meslekte ingilizce ne kadar gerekli ?

Yurtdışı menşeili firmalar özellikle ingilizce bilgisi şart koşuyor. Fakat yurtdışı bağlantısı olmayıp, ihracat yapan firmalarda da ingilizce lazım oluyor. Kısacası her yerde ingilizce karşımıza çıkıyor. Öğrenmekte fayda var aslında...

küreselleşen ve sınırların kalktığı bir dünya da ruhsatının tüm dünya da geçerli olması için ne gerekli?
bu soruya verilen yanıt sanırım sorunun cevabını da içeriyor....

ingilizce bu meslek için sadece ama sadece işvenenin biraz daha muhasebeciye yüklenmesi demek onu sömürmesi halkla ilişkiler departmanının olmaması ithalat ihracat eelamnlarının olmaması dil bilen tercümanın olmaması büyüyen şirketin kurumsallaşıp yeni eleman almakdansa az paraya çok işi bir kişiye yüklemesi demek.Elbette yabancı dil öğrenmek lazım avantajdır azıcık fazla maaştır ama bizim gibi geri kalmış ülkelerde sık sık değişen yasaları öğrenip uygulamakda zorluk çekerken devletle mükellefle vatandaşla kensi dilimizde anlaşamazken bu kanunları koyanlar bile ne yaptıklarını bilmezken avrupa birliğine üye de olsakitthalat ihracatta yapsak zatan gümrükcüler ve dış ticaret elemanları yapıyor bu işi biz kendi mesleğimizde önce bir söz sahibi olup birlik beraberlik dahilinde hareket edelim 1 ayda ne kadarlık yabancı dile ihtiyacımız olacak söyleyim:ben işsiz kaldım ve iş aradım sanayide ithalat ihracat işi yapan makina üreten ve montaj yapan bir firmayla görüştüm adam öyle bir anlattıki firmayı amaç sadece elemanı bağlamak.her gün büyüyormuş bize süper olanaklar sağlayacakmış vesaire vesaire iş maaşa geldi 1500en az dedim adam 700-800 maaşa eleman çok sen tecrübelisim 1100 tl vereyim gibilerinden laflar etti ve belgemi alınca da mali müşavirliğini bana verecekmiş efendim bütün telefonlara bakacakmışım misafirleri karşılayacakmışım mutfakla kimse olmadığında ilgilenecekmişim hama en önemlisi yabancı dil bilmem lazımmış yurtdışıyla görüşmeleri ben yazapalmışım yazışmaları yapacakmışım.Bende sordum eskiden kim yaıyordu bu işleri diye eskiden tercüman çalışıyormuş hem muhasebeci hem tercüman çalıştırmak maliyetliymiş onun işinide bana yıkacak hatta adamlar forklift bile kulandırıp mal taşıttırıyor o kadar da değil dedim çıktım.Fimalar kurumsallaşacaksa yabancı dil bilen kendi alanında uzmanlaşsın herkes kensi alanında uzmanlaşsın.Ama vahşi kapitalist sisytemde işimiz çok zor ayrıca dil bilmek önemden ziyade birazda eleme sebebi işbulmak için yoksa adamlar hangi kıstaslara bakacak.Bence oda yanılıp yazılıp ilerde dil koşulunu getirmemeli.

Sayın adayın yazdıklarına katılıyorum.
Ülkemizde eğer kurumsal olmayıpta işe alım şartı olarak ingilizce istiyorsa anlayınki bu işyerlerinin %80 ninde muhasebe + dış pazarlama/satın alma yapılacaktır.