Bu Vatan Ne Fenerlinin Ne Cimbomlunun, Bu Vatan Hepimizin

holiganlık yaparak insanlar kendi aralarında husumet yaratabiliyorlar ve kalplerini kırıyorlar birbirlerinin ... ve sadece bir hiç yüzünden .. ben anlayamıyorum insanları neden bir takım uğruna kardeşinin ve ya iş arkadasının kalbini kırmaya ve ona hakaretlerle cevaplar vererek onu rencide etmeye değer mi... ben bu noktayı anlayamıyorum ...

savaşırsın karaların ve savunduğun fikirler için ama bu neyin savaşı kimi savunuyorsun.. anlayamıyorum ve aslada anlayamıcam...

lütfen bunlardan vazgeçelim ... holigan olmayalım...

işte bu yüzden olsa gerek futbol beni hiç ama hiç ilgilendirmiyor.... futbolu bir spor olmak çıkarılıyor..

sany0059or2.jpg

sany0070qs0.jpg

Hafta sonu oynanan Denizlispor-Beşiktaş maçında yanan bir iki meşale dışında pek bir şey yoktu, heleki stadda küfür hiç edilmedi, galiba güzel şeyler de oluyor, bir ikinci nokta aynı stadda Fenerbahçe-Beşiktaş maçında da hiç bir olay olmadı iki maç ta İzmirdeydi, iki takmında başkanları oyuncuları teknik kadroları değişmemişti sadece maç istanbul yerine izmirdeydi, ya maçlara istanbuldaki holiganlar gelmiyor yada geliyorlar da izmirde bişey olmuyor dikkat çeken bir nokta bu benim için. Mesela maç çıkışı bağırmak istedi büyük bir kalabalık sonra aralarından birisi pazar günü saat geç oldu ertesi gün herkes işe girecek dedi bir anda herkes sustu :!: Eski türk filmlerinde klasik bir sahne vardır ya İstanbul beni alamayacaksın, yenemeyeceksin, yenilmeyecem sana vb....... galiba İstanbula sonradan gelip te artık kafa tutamayacak hale gelmiş insanlar başarısızlık yada taşı toprağı altın cümlesinin pek de öyle olmadığını anlayanlar bir noktadan sonra kendi başarısızlıklarını bir aitlik duygusu içinde takımlarına yansıtıyorlar o başrdığında kendilerini de başarmış sayıyorlar. Derler ya klasik bir cümle "Futbol sadece futbol değil"

doğrusu bu holiganlık işi banada ters geliyor, maçlara bende gidiyorum, sakin olan kimsenin bağırmadığı küfür edilmeyen yere gidiyorum, televizyondan izler gibi maçı izleyip çıkıyorum. 3-4 sene önce izmire gittim maça deplasmana, ailesiyle maça gelmiş bir piknik havasında maçı seyredenleri gördüm gerçekten imrendim doğrusu, keşke her stada böyle gidilebilse. yinede ümitliyim doğrusu birgün herkes sporun bir zevk olduğunu, güzel bir tatil yeri ve stres atma yeri olduğunu öğrenecek. kavga gürültü ve düşmanlığın yerini, güzel futbol, zevkli saatler ve dostluk alacaktır. inşallah.